Δράσεις τουριστικής προώθησης από Δήμο Πάρου & Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

15-04-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αποφάσεις για δράσεις που προωθούν τον τουρισμό έλαβαν ο Δήμος Πάρου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Δήμος Πάρου ενέκρινε την πρόταση για ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από τη Βόρεια Ελλάδας και του ιδιοκτήτη της Astra Airlines. Επίσης, ενέκρινε την εκπροσώπηση του στην 1η έκθεση Greek Panorama που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη από 11 έως 13 Μαίου. Ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί και στην έκθεση Swiss International Holiday Exhibitionπου θα πραγματοποιηθεί στο Λουγκάνο της Ελβετίας από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου. Επίσης, ο Δήμος στις 21 Απριλίου θα υποδεχθεί 180 Γάλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους από τη Γερμανία Horst Schwartz και Μaria Menzel και από τις 27 έως την 1η Μαΐου θα φιλοξενήσει τον δημοσιογράφο από την Ολλανδία κ. Wanrooij. Παράλληλα, ο Δήμος ενέκρινε τη δημιουργία εντύπου σχετικά με τα πολιτιστικά μονοπάτια της περιοχής της Παροικιάς και ευρύτερα της Πάρου. 

Από τη πλευρά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας στο 11ο SMFSfendami Μountain Festivalτο οποίο θα διοργανωθεί στις 22 και 23 Απριλίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρείας απήχησης αφού η Σφενδάμη και ο Δήμος Πύδνας Κολυνδρού έχει μπει επίσημα στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη. Το Φεστιβάλ ήδη έχει τεθεί επίσημα υπό την αιγίδα της ΕΟΠ.

Η Περιφέρεια εκτιμά ότι τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή θα είναι πολλά, με πρώτη την προβολή του τόπου, την τουριστική ανάπτυξη και την οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας καθώς πάνω από 400-500 άτομα θα μείνουμε σε ξενοδοχεία στην περιοχή Μεθώνης, Αγαθούπολης, Μακρυγιάλου, Αλυκών, Κορινού και Παραλίας.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων