Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Συνεδρίαση της ομάδας Τουρισμού στο Λιτόχωρο

29-03-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στο πανέμορφο Λιτόχωρο Πιερίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιφερειακής συνείδησης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, καλωσορίζοντας όλα τα μέλη. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μελών της ομάδας τουρισμού της ΠΚΜ με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρου Θάνου, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Μετά τη συνεδρίαση η Πρόεδρος, Αθηνά Αηδονά, και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την ομάδα τουρισμού της ΠΚΜ, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, να γνωρίσουν την ιστορία του εντυπωσιακού μουσείου και να θαυμάσουν κειμήλια των Λιτοχωρινών Ναυτικών και εκθέματα της Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Πρόεδρο, Ιωάννη Τριανταφύλλου, και από τον Γενικό Γραμματέα, Αθανάσιο Κοκράνη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου όπου ενημερώθηκαν από την ξεναγό, Θέμιδα Νασιοπούλου για την ιστορία, τη γεωμορφολογία και το πολυσήμαντο περιβάλλον του Μυθικού βουνού του Ολύμπου μέσα από μια συναρπαστική εικονική ανάβαση επτά επιπέδων (ανά υψομετρικής ζώνης), μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εντυπωσιακές εικόνες με τη βοήθεια τρισδιάστατης προβολής βίντεο.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και μαγεμένοι τόσο από την επιβλητικότητα του Ολύμπου και την ξεχωριστή ομορφιά του Λιτοχώρου όσο και από την ζεστή φιλοξενία και τις ξεναγήσεις στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο