Ρόδος: Συνεργασία Ρώσων και Ελλήνων σπουδαστών τουρισμού

27-03-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφτηκε το πρωί στο Δημαρχείο η δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία από σπουδαστές και καθηγητές της επαγγελματικής σχολής Mozhaysk της Ρωσίας που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους σπουδαστές και τους καθηγητές τους και αναφέρθηκε στις προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων, από τη θέση του ως αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, να ξεκινήσει και να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Βασική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου η οποία ωστόσο μέχρι και σήμερα ακόμα συνεχίζει να είναι άτυπη.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, στο πλαίσιο προγραμματισμένης  συνεργασίας που είχε με το δήμαρχο Ρόδου, παρόντες ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου,  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Γιάννης Κορωναίος και ο διευθυντής του ΙΕΚ Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτης Κουντούρης.

Ο κ. Χατζηδιάκος, δήλωσε ότι τα σεμινάρια συμβάλουν στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης των σπουδαστών της Σχολής και με δεδομένο ότι στηρίζονται κι από τη ΓΣΕΕ εκπαιδεύουν για το σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα.

Ο κ. Χατζηδιάκος και ο διευθυντής τη Σχολής Vladislav Novikov που αριθμεί 1.200 σπουδαστές, τόνισαν ότι με βάση και το ενδιαφέρον Ρώσων κυβερνητικών παραγόντων, η συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί και με την αποστολή σπουδαστών από τη Ρόδο στη Ρωσία, για την εκπαίδευση και κατάρτισή τους.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα