Αποφάσεις για τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας και το Χ.Κ. Ελατοχωρίου

18-03-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Πρέβεζας ενέκρινε τη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με επωνυμία "Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας".

Στο πλαίσιο της απόφασης θα αποκτηθεί άμεσα ποσοστό 5% επί του νέου κεφαλαίου της εταιρείας (2.160.000 ευρώ) με την καταβολή του συνολικού ποσού των 105.000 ευρώ δηλαδή 55.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην αύξηση των 1.100.000,00 ευρώ και το ποσό των 50.000,00 ευρώ που αντιστοιχεί στην αύξηση των 1.000.000,00 ώστε να έχει 10.800 μετοχές.

Από τη πλευρά του ο Δήμος Κατερίνης ενέκρινε την οικονομική μελέτη βιωσιμότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου Πιερίας Α.Ε.

Η επιχείρηση είναι εγκατεστημένη σε μισθωμένο χώρο 390 στρεμμάτων που βρίσκονται στο όρος Πιέρια στην τοποθεσία "Παπά" χωράφι, του κτηματολογίου του Ελατοχωρίου Πιερίας, στα όρια του Νομού Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης.

Η βάση βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μ. και το τέλος των lift βρίσκετε σε υψόμετρο 1900 μ. Η πίστα μπορεί να επεκταθεί σε υψόμετρο 2050 μ. με επιπλέον μήκος 1000 μ. περίπου.

Ο χώρος είναι ιδιόκτητος 100% κατά πλήρη κυριότητα των μελών (συνεταίρων) του "Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελατοχωρίου Πιερίας" ο οποίος έχει την νομή του όλου δασοκτήματος. Το δασόκτημα ανήκει κατά πλειοψηφία στους κατοίκους του Ελατοχωρίου και είναι εκτάσεως περίπου 17.000 στρέμματα διαιρούμενο σε 1700 εκτάρια (μερίδες). Προβλέπεται επέκταση 1000 μέτρων με διαφορά υψομέτρου 150 μέτρων στην θέση "Σαλταπήδας" έως την θέση "Αρβανίτης" εντός των ορίων του δασοκτήματος διαχείρισης του "Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελατοχωρίου Πιερίας" ο οποίος είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη της κατασκευής του χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή του ορεινού όγκου του κτηματολογίου Ελατοχωρίου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω επιχειρηματικές υποδομές.

- Ξενοδοχειακές κλίνες 1200 περίπου, εκ των οποίων, το 50% είναι σε ξενοδοχεία και το υπόλοιπο 50% είναι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όλα υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν υπηρεσίες παραδοσιακού Μακεδονικού τύπου

-Ταβέρνες περίπου 40 οι οποίες προσφέρουν άριστες υπηρεσίες διατροφής με τοπικά χαρακτηριστικά

-Μικροεπιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης τοπικών αγροτικών προϊόντων, πολλών από αυτών καινοτόμων καλλιέργεια ορεινής ντομάτας, ρίγανης, τσάι βουνού

-Καθιέρωση φεστιβάλ καθ' όλη την διάρκεια του θέρους

- Γιορτή Μπύρας «octoberfest”

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των παραπάνω επιχειρήσεων υπολογίζεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Οι παραπάνω επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν δημιουργήσει περίπου 550 θέσεις εργασίας με 7μηνη απασχόληση οι οποίες δεν θα, υπήρχαν αν δεν είχε δημιουργηθεί το χιονοδρομικό κέντρο.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ