Πώς μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη προορισμός τουρισμού υγείας

07-02-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Ο τουρισμός υγείας και τα οφέλη που έχει η ανάπτυξή του τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο» συγκάλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε το θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην εξωστρέφεια και την προβολή της πόλης ο αποκαλούμενος, ιατρικός τουρισμός. «Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε και πιστεύω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να βάλει μια ‘’ομπρέλα’’ πάνω από το εγχείρημά μας, τόσο σε επίπεδο νομοθετικών ρυθμίσεων, όσο και σε θέματα προβολής» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, τόνισε ότι απώτερος στόχος της σημερινής συνάντησης, είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για τη βαθύτερη κατανόηση των αναγκών και των δυνατοτήτων επιμέρους κλάδων της υγείας, προς όφελος της πόλης. «Το Κράτος, η Περιφέρεια, ο Δήμος, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καθώς και οι επιχειρήσεις, οφείλουμε να εγκαινιάσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από τον ιατρικό τουρισμό στην περιοχή μας. Είναι σημαντικό όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα εξειδικευμένα συμφέροντα και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί προς το κοινό όφελος. Από την πλευρά μας, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, μπορούμε να σταθούμε στην πρωτοβουλία της Διπλωματίας των Πόλεων, στο πλαίσιο της οποίας έχουμε προσκαλέσει στις αποστολές μας και εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μπορεί να γίνει ακόμη πιο ενεργή και να προστεθούν πολλοί ακόμη εκπρόσωποι. Σας καλούμε, λοιπόν, σήμερα, να διαμορφώσουμε μια κοινή στρατηγική και να επιδιώξουμε μέσα από τη συνεργασία μας άμεσα και θετικά αποτελέσματα» κατέληξε ο Σπύρος Πέγκας.

Τη βαρύτητα που δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας στον ιατρικό τουρισμό επισήμανε το μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, Κλεόβουλος Αλεξιάδης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης για τη δημιουργία ενός portal, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται οι πάροχοι ανά κατηγορία (κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, φυσιοθεραπευτικά κέντρα κ.ά.) και θα καταγράφονται τα δεδομένα ανά ιατρικό κλάδο ώστε να κοινοποιηθούν σε φορείς τους εξωτερικού οι δυνατότητες της χώρας.

Στην εκδήλωση, που αποτέλεσε ένα πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για τη συνέργεια μεταξύ των εμπλεκομένων, πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων της πόλης, εκθέτοντας τις απόψεις τους γύρω από τον στρατηγικό σχεδιασμό των δράσεων ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμό Τουρισμού Υγείας, που ξεκίνησε με τη σημερινή πρωτοβουλία, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερο θετικό τρόπο από όλους τους παρευρισκομένους, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση, πιθανότατα πριν από τις 23 Φεβρουαρίου, με στόχο τη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας, που θα αναλάβει τη βέλτιστη οργάνωση των περαιτέρω δράσεων.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα