Πεζοπορικά μονοπάτια στη Σκιάθο

01-02-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Σκιάθου ενέκρινε τη διοργάνωση σεμιναρίου (workshop) με σκοπό να ενταχθούν οι πεζοπορικές διαδρομές Σκιάθου (Πεζοπορικά μονοπάτια) στο ευρωπαϊκό Δίκτυο Μονοπατιών Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails), που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Συνομοσποδία Πεζοπόρων (ERA).

Όπως διαπίστωσε ο Δήμος η Σκιάθος έχει την ανάγκη της προβολής εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο περιπατητικός. Στο πλαίσιο αυτό η απόκτηση της πιστοποίησης κορυφαίας ποιότητας(Leading Quality Trails) των πεζοπορικών διαδρομών (πεζοπορικά μονοπάτια) της Σκιάθου, από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πεζοπόρων, κρίνεται ότι  θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών, διότι στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα που ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τον περιπατητικό τουρισμό. Το πιστοποιητικό Leading Quality Trails – Best of Europe είναι ένα πιστοποιητικό ποιότητας, τεχνικής επάρκειας, ασφάλειας και αξιοπιστίας που απονέμει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων (European Ramblers Association, ERA). Το πιστοποιητικό αυτό κάνει τα δίκτυα μονοπατιών πολύ πιο ελκυστικά στα μέλη των εθνικών ομοσπονδιών πεζοπόρων 33 κρατών της Ευρώπης. Επίσης με την απόκτηση του πιστοποιητικού θα υπάρχει και προβολή των πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Σκιάθου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της «ERA», www.leading-quality-trail.eu.

Η διαδικασία για την απόκτηση του πιστοποιητικού από τον Δήμο είναι χρονοβόρα, διαρκεί περίπου 3 με 5 μήνες, καθώς προϋποθέτει την πραγματοποίηση σεμιναρίου και εκπαίδευσης όπως και έλεγχο της ποιότητας των διαδρομών (ανάλυση των προτερημάτων και των μειονεκτημάτων). Γι΄ αυτό προτείνεται να γίνει άμεσα, ώστε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου να αποκτηθεί και η επίσημη πιστοποίηση που θα προσελκύσει τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους τουρισμό.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός