Ηot spot για πρόσφυγες και στην Κρήτη;

17-01-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στην οποία επικαλείται δημοσιεύματα που αφορούν σε διαρροή από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη δημιουργία hot spot προσφύγων στο παλιό αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι και οι 4 Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού έχουν αντιδράσει στο ενδεχόμενο δημιουργίας hot spot στη Κρήτη επισημαίνοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην διεθνή εικόνα του τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό είχε προκριθεί η λύση από την τοπική κοινωνία εφόσον η Κρήτη υποδεχθεί πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε σπίτια και διαμερίσματα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι για τη φιλοξενία προσφύγων στο Ηράκλειο το αλαλούμ των ανακοινώσεων με υπογραφή κ. Μουζάλα και των διαρροών καλά κρατεί. Και συνεχίζει: 

"Κατά την περσινή (Ιανουάριος 2016) του αιφνίδια επίσκεψη στο Ηράκλειο συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με επιλεκτικούς συνομιλητές, και ουδέποτε υπήρξε επίσημη ανακοίνωση. Ακολούθησαν έντονες φημολογίες για τοποθέτηση 2.000 προσφύγων-μεταναστών σε δομές φιλοξενίας ανά Δήμο στην Κρήτη.

Η προ μηνών -εν κρυπτώ- επιστολή του (7.9.2016), σε συνέχεια της «κρυφής» επίσκεψής του στο Ηράκλειο, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το χάος, την αναποτελεσματικότητα και την ελαφρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των τοπικών Βουλευτών της σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Η τότε «πρόταση» εγκατέλειπε το σενάριο της λειτουργίας δομών φιλοξενίας στο νησί, και προέκρινε τη «διασπορά» των 2.000 προσφύγων-μεταναστών σε σπίτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία σε όλο το νησί. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν σε διαρροή από το Υπουργείο, το σενάριο άλλαξε πάλι και αναφέρεται στη δημιουργία hot spot προσφύγων στο παλιό αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου".

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο