Πρόσφυγες και στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής - Αντιδράσεις από την Ένωση Ξενοδοχείων

16-01-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής προκάλεσε η είδηση μεταφοράς σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της Χαλκιδικής προσφύγων.

Όπως δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γρηγόρης Τάσιος «φτάσαμε στο χειμώνα και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να αναζητούνται ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτό το έργο». Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες, σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους που πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων τόνισε επίσης πως «δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία επιχειρήσεις για ένα πρόσκαιρο κέρδος, σε έναν τουριστικό νομό, όπου εδώ και 40 χρόνια προσπαθούμε να προβάλλουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν, να είναι κερδοφόρα μια τέτοια προσπάθεια, να έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για τη φιλοξενία τουριστών και τώρα πολύ εύκολα να εγκαταλείπουμε τον πρωταρχικό στόχο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι