Σαντορίνη: Προς ανακατασκευή το λιμάνι Αθηνιού

28-12-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, προγραμματίστηκε το θέμα της ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορώv Θεόδωρος Τσουκαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρείας που πραγματοποίησε τον έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Αθηνιού παρουσίασαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων και πρότειναν σειρά λύσεων. H σημασία του λιμανιού του Αθηνιού για την τουριστική και την λιμενική βιομηχανία τονίστηκε και έγινε ιδιαίτερα σαφής τόσο από τις παρεμβάσεις του κ. Κουρουμπλή όσο και του κ. Ζώρζου και του κ. Πελέκη.

Αποφασίστηκε η λύση η οποία θα εφαρμοστεί να περιλαμβάνει εκτός από τη μόνιμη και άρτια τεχνικά ανακατασκευή ολοκληρου του λιμένα, και τη δυνατότητα μελοντικής επέκτασης της λιμενικής εγκατάστασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα λιμενικά έργα, ανήκουν στην κατηγορία των πιο χρονοβόρων και πολυδάπανων, λόγω όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων αλλά και λόγω των ιδιαίτερων τεχνικών χαρακτηριστικών τους.

Για τους λόγους αυτούς συστάθηκε ειδική επιτροπή παρακολούθησης του έργου, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη και με τη συμμετοχή του αν. Υπέθυνου Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Κονιδάρη Τάσου. Λόγω της σπουδαιότητας του έργου η πρώτη σύσκεψη της επιτροπής προγραμματίζεται την επόμενη εβδομάδα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ