Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Πεζοπορικός τουρισμός στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας Οδού

10-12-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την προώθηση θεματικού τουριστικού προϊόντος μέσα από την «αναγέννηση» της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με τη δημιουργία ενός πεζοπορικού μονοπατιού, μήκος 430 χιλιομέτρων, προωθεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του «πεζοπορικού τουρισμού».

Για το θέμα δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκανε ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος με έμφαση τόνισε ότι μια τέτοια προσπάθεια ανάδειξης της αρχαίας Εγνατίας Οδού, γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα τόσο μεθοδικά.

«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί και προσφέρεται και γι’ αυτού του είδους τον τουρισμό για 12 μήνες το χρόνο…»

«Η θεματική ενότητα «πεζοπορικός τουρισμός» προσελκύει πολλούς επισκέπτες κι έχει ένα μεγάλο οικονομικό αντικείμενο σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχα και στη δική μας περιφέρεια υπάρχει ο τουριστικός πόρος, αλλά παράλληλα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο, όχι μόνο τουριστικά, αλλά και αθλητικά ή σαν απλή αναψυχή. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί και προσφέρεται και για αυτού του είδους τον τουρισμό για 12 μήνες το χρόνο. Αυτό που ζητούν οι ανά την Ευρώπη φίλοι του «πεζοπορικού τουρισμού» είναι ένα εμβληματικό στοιχείο ώστε να τους προσελκύσει το προϊόν που προσφέρουμε», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Καταγράφηκαν στάσεις, σημεία αναψυχής, διαμονής και μνημεία εκατέρωθεν της αρχαίας Εγνατίας Οδού

«Έτσι, με άξονα την αρχαία Εγνατία Οδό, η οποία για πρώτη φορά πεζοπορήθηκε μεθοδικά, καταγράφηκαν στάσεις, σημεία αναψυχής, διαμονής και μνημεία εκατέρωθεν της, ώστε να την αναδείξουμε και προσελκύσουμε επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να πεζοπορήσουν από το Οφρύνιο μέχρι τις Φέρρες, έχοντας ανά τακτά διαστήματα σημεία διαμονής και εστίασης σε συνολικό μήκος 430 χλμ. Όλο αυτό αποτελεί τη βάση για μια συνεργασία ευρύτερη στο πεζοπορικό αλλά και ποδηλατικό τουρισμό αναδεικνύοντας παράλληλα και άλλες πεζοπορικές διαδρομές σε Παγγαίο, οροσειρά Ροδόπης, Βόρειο Έβρο κλπ. Για αυτό και ζητάμε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή δήμους, ιδιώτες και συλλόγους που έχουν δράση στο αντικείμενο, να μας δώσουν τα στοιχεία, να τα εντάξουμε σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή που σχεδιάζουμε, ώστε να υπάρχουν οι πληροφορίες μέσω μιας εφαρμογής για κινητά και tablet, για να προωθηθούν και γίνουν είναι ελκυστικά σε επισκέπτες από την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης.

Η περιφέρεια ζήτησε την άποψη δήμων, συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων που σχετίζονται με το θέμα

«Καλέσαμε δήμους, συλλόγους, φορείς διαχείρισης, δασαρχεία, όλους όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα, τους παρουσιάσαμε την ιδέα, τους δώσαμε την πρόταση και θέλουμε την άποψη τους για την περαιτέρω προβολή του «πεζοπορικού τουρισμού». Έχουμε ετοιμάσει ειδική φόρμα που τους τη χορηγούμε ηλεκτρονικά, ώστε να την συμπληρώσουν με επιπλέων διαδρομές που προτείνουν. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά η VIA EGNATIA , από το Οφρύνιο μέχρι και τις Φέρρες πεζοπορήθηκε. Μία συνεχόμενη διαδρομή, 430 χιλιόμετρων και καταγράφεται παράλληλα ηλεκτρονικά προσθέτοντας και σημεία διαμονής εστίασης και αξιοθέατα. Στόχος μας είναι η «γέννηση» ενός νέου προϊόντος, της αρχαίας Εγνατίας Οδού, μέσα από αυτή την εκδοχή του πεζοπορικού μονοπατιού», δήλωσε καταληκτικά στον «Ε» ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ.

Πηγή: kavalawebnews.gr

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη