Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού στην Ιθάκη

03-12-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και ο Δήμος Ιθάκης θα συνδιοργανώσουν στο νησί του Ιονίου Συνεδρίου Ιατρικού Τουρισμού, με τίτλο «Ψάχνοντας την Ιθάκη» στις 29 και 30 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με το Δήμο, πρόκειται για ένα Συνέδριο με βαρύνουσα σημασία, τόσο με ιατρικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον με βασικό στόχο να καταδειχθεί η προοπτική ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Ο ιατρικός τουρισμός είναι μία νέα συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως. Αναφέρεται στη μετάβαση εκτός και εντός συνόρων ανθρώπων με προβλήματα υγείας προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα που στοχεύει στην πρόληψη, διάγνωση και διατήρηση της υγείας τους. Απαιτεί σύνθεση, συνεργασία και κοινή προσπάθεια. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής των τουριστών υγείας.

Ο Δήμος θεωρεί ότι η  Ελλάδα πρέπει να θέσει στα πλαίσια της προσπάθειας της για ανάκαμψη , ειδικότερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναπτυξιακούς στρατηγικούς στόχους και να διδαχθεί από πρακτικές άλλων χώρων. Ένας τέτοιος στόχος είναι να καταστεί ανταγωνιστικός ιατρικός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας. Επίσης, τονίζει ότι η χώρα μας έχοντας στη διάθεσή της το υπέροχο μεσογειακό περιβάλλον, το φυσικό πλούτο, το ήπιο κλίμα την παραδοσιακή υγιεινή κουζίνα, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και κυρίως το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί πραγματικά να σταθεί ανταγωνιστικά και να καταξιωθεί στο χώρο αυτό.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί και η Ιθάκη να παίξει το δικό της καθοριστικό ρόλο με πολλά οφέλη για τους κατοίκους του νησιού.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός