Θετικά κινούνται οι προκρατήσεις για Κω

02-12-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αύξηση παρουσιάζουν σε σχέση με πέρυσι οι προκρατήσεις για την Κω από τη Γερμανία και τη Βρετανία, αλλά και από Ιταλία, Σκανδιναβία και Γαλλία, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ηλίας Σηφάκης, μιλώντας για τα πρώτα στοιχεία της νέας σεζόν. Ο κ. Σηφάκης ζήτησε ακόμα να βγει η Κως από το χάρτη των hot spot, τα οποία, όπως είπε, υπονομεύουν τον τουρισμό.

Τα μηνύματα και τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν για τις προκρατήσεις στον τουρισμό της Κω, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, είπε, και σηματοδοτούν μια σταθερή πορεία ανάκαμψης.

Όπως δήλωσε, "σε αυτή τη συγκυρία η Κως χρειάζεται ενότητα. Ο τουρισμός μας αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο δεν έχουν θέση οι παραταξιακές σκοπιμότητες και οι αντιπαραθέσεις. Η κοινή προσπάθεια που κάνουμε όλοι, θα συνεχιστεί. Ο Δήμος Κω, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την Περιφέρεια αλλά και με την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2017, στοχεύει σε ακόμα καλύτερες μέρες. 

Ζητάμε από την κυβέρνηση και την κεντρική εξουσία να σεβαστούν την προσπάθεια που κάναμε για να ανακάμψει η Κως και να ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό

Ζητάμε από την κυβέρνηση και την κεντρική εξουσία να σεβαστούν τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού που έδωσαν και δίνουν τη μάχη της επιβίωσης αλλά παρά τις δυσμενείς συνθήκες είναι και συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος. 

Αυτό που ζητάμε είναι να αφήσουν την Κω και τον τουρισμό μας, να ανασάνουν και να δουλέψουν. 

Οι δηλώσεις και οι απειλές του κ. Μουζάλα για την κατασκευή νέων hot spot στα νησιά, που βαφτίζονται ‘’κέντρα κράτησης’’, είναι εκτός πραγματικότητας και λειτουργούν υπονομευτικά προς τον τουρισμό μας. Το ίδιο ισχύει και για την ξεκάθαρη πλέον πρόθεση εγκλωβισμού χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά και την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επαναπροωθήσεις. 

Όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι νησιά όπως η Κως πρέπει να βγουν έξω από τον χάρτη των hot spot, κάτι που αποτελεί καθολική απαίτηση των πολιτών του νησιού αλλά και σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής.’’

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο