Δήμος Κηφισιάς: Τα βόρεια προάστια διεκδικούν την ανάδειξή τους σε τουριστικό προορισμό

20-11-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Κηφισιάς ενέκρινε την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου στο «Συνεργατικό Σχηματισμό στον κλάδο του τουρισμού με επίκεντρο τον Βόρειο Τομέα Αθηνών (ΒΤΑ) - “DiscoverNorthAthens”».

Σύμφωνα με το σχέδιο, η περιοχή του Βορείου Τομέα της Αττικής μπορεί να αναδειχθεί ως συμπληρωματικός με το κέντρο της Αθήνας τουριστικός προορισμός, ιδίως σε ό,τι αφορά τον συνεδριακό και επιχειρηματικό τουρισμό, τον τουρισμό «citybreak», τον τουρισμό των μεγάλων εκδηλώσεων και τον «δημιουργικό» τουρισμό (creativetourism). Ιδίως αν αξιοποιηθούν συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ φορέων παροχής σχετικών υπηρεσιών με ισχυρή παρουσία στην περιοχή που μπορούν να συνεισφέρουν αλλά και να επωφεληθούν ουσιαστικά από την σχετική προσπάθεια.

Για τον σκοπό αυτό, φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και έχουν ενδιαφέρον για την ανάδειξή του ως τουριστικού προορισμού, αποφάσισαν να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για την από κοινού προώθησή του.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει μεταξύ άλλων ως αντικείμενο την αναζήτηση και αξιοποίηση συνεργειών μεταξύ των συμβαλλομένων (ή και τρίτων), για την προώθηση συγκεκριμένων τουριστικών προϊόντων, γεγονότων και πρωτοβουλιών, καθώς και την αλληλοενημέρωση των μερών για τον σκοπό αυτό. Επίσης, θα καταρτιστεί σχέδιο marketing με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας ως τουριστικού προορισμού, το οποίο θα περιγράψει τις αναγκαίες ενέργειες, την ενδεδειγμένη οργάνωση και λειτουργία, καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται για την επίτευξη του στόχου.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει καταρχήν διάρκεια ενός έτους. Μετά την πάροδο του έτους δύναται να παραταθεί ή/και να εξελιχθεί σε ένα δίκτυο συνεργασίας που θα έχει τυπική μορφή, εφόσον οι συμβαλλόμενοι από κοινού θα το αποφασίσουν.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες