Δήμος Παιονίας: Aξιοποίηση λίμνης Μεταλλείου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

26-09-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

O Δήμος Παιονίας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας Ανάπτυξης Πολιτισμού Τουρισμού Αξιούπολης του Δήμου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρίας με τοδιακριτικό τίτλο ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Α.Ε. κρίθηκε αναγκαία λόγω των σημαντικών αλλαγών που έχουν συντελεστεί αναφορικά με τους σκοπούς της από την ίδρυση της Α.Ε. έως σήμερα.

Ιδίως ως προς την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και κυρίως των νέων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της πολύτιμης κληρονομιάς του φυσικού πλούτου της περιοχής καθώς και την ενίσχυση του οικοτουρισμού, κρίθηκε αναγκαία η περαιτέρω αξιοποίηση της λίμνης Μεταλλείου που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Α.Ε. και αποτελεί έναν αναξιοποίητο, λόγω έλλειψης πόρων, πόλο έλξης επισκεπτών.

Θα επιδιωχθεί η διαμόρφωσή του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου της λίμνης και η ένταξή της στο δίκτυο τουριστικών προορισμών και αξιοθέατων του Δήμου Παιονίας. Επιπλέον, η ίδρυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που προβλέπεται στους καταστατικούς σκοπούς της εταιρίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί και καθίσταται απαραίτητη η εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου και η επέκταση των δραστηριοτήτων του με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητάς του στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων τουριστικής αξιοποίησής του.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο