Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας: Σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής γούνας 2016-2020

21-09-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 3.000 ευρώ για την υποστήριξη της δράσης με τίτλο «Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016 – 2020».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2016 και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υλοποιήσουν μία πολλά υποσχόμενη δράση για την ενίσχυση του κλάδου της Γούνας, του πρώτου εξαγώγιμου προϊόντος της χώρας μας στη Ρωσία, το οποίο έχει και μεγάλα οφέλη και στον τουρισμό της περιοχής αλλά και όλης της χώρας.

H Γουνοποιία αποτελεί το κέντρο της οικονομικής ζωής της Δ. Μακεδονίας και ιδιαίτερα των περιοχών της Καστοριάς και Σιάτιστας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί το μοναδικό παραγωγικό κέντρο γούνας στην Ευρώπη, με την ελληνική γουνοποιία να έχει αναπτυχθεί σε έναν πλήρως καθετοποιημένο κλάδο. Είναι γνωστό ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% της ελληνικής παραγωγής εξάγεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται είναι μία εσπερίδα με τίτλο “Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016 - 2020 καθώς και μία επίδειξη των “Νέων δημιουργιών της Ελληνικής Γούνας". Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις από τους συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης δράσης.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα