Στην WTM η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

21-09-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Επιτροπή Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας  στην έκθεση «World Travel Market 2016» που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 7 τις έως τις 9 Νοεμβρίου.

Η Περιφέρεια έχει διαχρονικά Βρετανούς τουρίστες κυρίως για τους θερινούς μήνες με πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καβάλας αλλά και από Θες/νίκη. Τη χρονιά 2016 με πρόσθετες πτήσεις και εταιρείες ενδυναμώθηκαν οι αφίξεις. Στόχος της Περιφέρειας είναι να διατηρήσει και να επεκτείνει τη παρουσία των Βρετανών τουριστών στη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια θα συμμετέχει ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στην έκθεση για την προβολή και προώθηση πέραν του τουριστικού προϊόντος  Ήλιος - Θάλασσα και του μοναδικού πλούτου της ιστορίας, του πολιτισμού, του φυσικού τοπίου και της γαστρονομίας της. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η παρουσία επιχειρηματιών της περιοχής στην έκθεση να υπάρξει διανομή τουριστικού υλικού και άμεση πληροφόρηση αλλά και μέσω Β2Β συναντήσεων να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών.

Για το 2016 θα επιδιωχθεί η βελτίωση και επέκταση της συνεργασίας με τις 2 μεγάλες εταιρείες του χώρου που προτιμούν την περιοχή (TUI / THOMAS COOK), η διερεύνηση συνεργασίας με νέες εταιρείες (πχ RAMBLES κ.α) , η παρουσίαση εναλλακτικών πακέτων σε συνδυασμό ή αποκλειστικά με το Ήλιος - Θάλασσα, η διεύρυνση περιόδου υφιστάμενων συνεργασιών και η χωρική επέκταση με συμπερίληψη νέων προορισμών για παράδειγμα ηπειρωτικό τμήμα Καβάλας, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη αλλά και Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος για εναλλακτικές προτάσεις. Για αυτό θα γίνει προσπάθεια για παράλληλη δράση με εκπροσώπους τουριστικούς πράκτορες που συνεργάζονται ήδη με Βρετανικούς Ομίλους αλλά και άλλους που έχουν τη δυναμική νέων προτάσεων.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα