Hράκλειο: Μελέτη για την τουριστική ταυτότητα του Δήμου

11-09-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ηρακλείου τροποποίησε το Τεχνικό του Πρόγραμμα με την ένταξη σε αυτό της «Προγραμματικής σύμβασης με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ) για την «Εκπόνηση μελέτης για την ανάπτυξη Ταυτότητας Προορισμού (Destination Identity) για το Δήμο».

Το Ηράκλειο είναι η βασική πύλη εισόδου στην Κρήτη καθώς χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο και το λιμάνι καθημερινά για ν’ αναχωρήσουν στη συνέχεια οδικώς για άλλες περιοχές του νησιού.

Σε πρόσφατα διενεργηθείσα έκθεση διαπιστώνεται κενό στην λειτουργική σύνδεση της παλιάς πόλης και του παράκτιου μετώπου με την Κνωσό και το λιμάνι, πύλη εισόδου της κρουαζιέρας που έχει ως συνέπεια λιγότερους επισκέπτες στην πόλη και στις επιχειρήσεις. Κρίθηκε λοιπόν σκόπιμο να γίνει προσπάθεια για ν’ αναστραφεί αυτό το κλίμα και να ενισχυθεί η παρουσία επισκεπτών στο Δήμο Ηρακλείου αλλά και η παραμονή τους στην πόλη. Αυτό απαιτεί να καταξιωθεί ο Δήμος Ηρακλείου ως πόλη προορισμός, ν’ αποκτήσει μια ισχυρή και διακριτή ταυτότητα προορισμού. Στόχος του Δήμου είναι oι επισκέπτες του Ηρακλείου να πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις αλλά να αυξήσουν το χρόνο παραμονής και κυρίως να βιώσουν περισσότερες εμπειρίες εντός των ορίων του Δήμου.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας τουριστών στο Δήμο αλλά και η αύξηση των διανυκτερεύσεων είναι ένα από τα κύρια ζητούμενα της αναπτυξιακής στρατηγικής. O καθορισμός της στρατηγικής αυτής κρίθηκε ότι απαιτεί την εκπόνηση εμπεριστατωμένης έρευνας – μελέτης από ειδικούς. Ο Δήμος Ηρακλείου γνωρίζοντας ότι στην πόλη υπάρχει το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με ξεχωριστή εισαγωγική κατεύθυνση στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, καθώς και το εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας απευθύνθηκε στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς είναι το μόνο στην Κρήτη που εστιάζει σε θέματα τουρισμού και προσφέρει τουριστική εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο επίπεδο.

Οι καθηγητές του Τμήματος κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων για το πως πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα και το περιεχόμενο της έρευνας - μελέτης για την ανάπτυξη Διακριτής Ταυτότητας Προορισμού (Destination Identity) για το Δήμο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ) για την «Εκπόνηση μελέτης για την ανάπτυξη μιας Διακριτής Ταυτότητας Προορισμού (Destination Identity) για το Δήμο Ηρακλείου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»