Γιορτές μανιταριού και κάστανου στη Λάρισα

11-09-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στην Ανατολή –Σκλήθρο του Νομού Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου Γιορτή Μανιταριού υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Γιορτή Μανιταριού περιλαμβάνει μία ημερίδα, ενημερώσεις με εισηγήσεις για το μανιτάρι και συζήτηση πάνω σε θέματα που θα αναπτυχθούν για την καλλιέργεια καθώς και για την αναγνωρισιμότητα του (επιβλαβές ή μη). Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές. Στην εκδήλωση λαμβάνουν χώρα ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή συλλόγων όπως ομιλίες, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, ανάδειξη ηθών και εθίμων.

Εξάλλου, η το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και η Γιορτή Κάστανου στην Καρίτσα του Νομού Λάρισας.

Η Γιορτή Κάστανου στόχο έχει να δοθεί ώθηση και άλλη διάσταση στη γιορτή και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου  το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία και θ’ ανοίξει νέους ορίζοντες σε θεσμούς όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Έκθεση περιπτέρων, δραστηριότητες για παιδιά, ομιλίες για την διατροφική του αξία και άλλες παράλληλες δράσεις ανάδειξης τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής όσο και των αγροτικών προϊόντων όπως το ακτινίδιο που στηρίζει την τοπική οικονομία.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων