Δήμος Πλατανιά: Συνέδριο για τον Ελύτη- εκδηλώσεις για τον Διαβήτη

01-09-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Πλατανιά ενέκρινε τη συμμετοχή του ως συνδιοργανωτής φορέας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Οδυσσέας Ελύτης. Είκοσι χρόνια από την κοίμησή του”.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα Χανιά, στην έδρα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου  και θα περιλαμβάνει δέκα Συνεδρίες και πλούσιο παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλλει σε μια αναλυτικότερη και βαθύτερη μελέτη του ποιητικού, δοκιμιακού, μεταφραστικού και εικαστικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη και να αναδείξει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της τέχνης του, την οικουμενικότητα των αξιών και την επικαιρότητα των μηνυμάτων του.  Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να μετάσχουν επιφανείς πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξάλλου, ο Δήμος Χανίων ενέκρινε την συνδιοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων 21, 22 και 23 Οκτωβρίου με τίτλο  «Διαβητικό» Χωριό. Η εκδήλωση "Διαβητικό" Χωριό, οργανώνεται από  τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων -Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.). Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14η Νοεμβρίου) για το έτος 2016 η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. θα πραγματοποιήσει στην πόλη των Χανίων την παραπάνω εκδήλωση. Η δομή της εκδήλωσης θα είναι Θεματικές “γειτονιές”, όπου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και διάφορα happenings. Θα υπάρξει διαφήμιση στα ΜΜΕ, ζωντανές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνδέσεις καθώς και συνέντευξη τύπου. Πριν την έναρξη του "Διαβητικού" Χωριού  και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες Ξενοδοχείου των Χανίων συζητήσεις - workshops, με θέματα που θα καθορίσει από κοινού η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή. Η εκδήλωση έχει την επιστημονική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων