Συνεργασία Δήμου Κέρκυρας και ΡΙΚ

30-08-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Υπογράφηκε χθες το απόγευμα μεταξύ του Δήμου Κέρκυρας και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Πρωτόκολλο Συνεργασίας για «τη δημιουργία ενός νησιωτικού πολιτιστικού δικτύου που στοχεύει στην προστασία, ανάδειξη, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και πολιτισμικού προϊόντος των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου και την ενδυνάμωση της συνεργατικότητας,  αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μελών του μέσα από κοινές δράσεις».

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας  Κώστας Νικολούζος  και ο Πρόεδρος του ΡΙΚ  Θανάσης Τσώκος.

«Δημιουργούμε ένα Δίκτυο» τόνισε ο Δήμαρχος που αναδεικνύει τον πολιτισμό από το ένα μέχρι το άλλο άκρο του Ελληνισμού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημερινή επίσκεψη και συνεργασία που βαθαίνει και διευρύνει τις μεταξύ μας σχέσεις στο πλαίσιο των οποίων έχουμε ήδη αδελφοποιηθεί με την Πάφο και την Αμμόχωστο. Πιστεύω πως η νέα μας συνεργασία θα οδηγήσει σε δράσεις που θα προβάλλουν τον πολιτισμό μας».

«Επικαιροποιούμε σήμερα τις μακροχρόνιες σχέσεις μας» είπε ο Πρόεδρος του ΡΙΚ «υπογράφοντας ένα Πρωτόκολλο που αγκαλιάζει το Ιόνιο και το Αιγαίο  ξεκινώντας από την Κύπρο. Είναι μεγάλη η ευθύνη μας, αυτές τις δύσκολες ώρες για τον Ελληνισμό,  να κερδίσουμε το στοίχημα που βάζουμε ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με τις Δημοτικές Αρχές και να καταφέρουμε να αγκαλιαστεί η προσπάθειά μας από τις κοινωνίες μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι αυτό».

Η επίσκεψη της κυπριακής αντιπροσωπείας ήταν ενταγμένη  στο πλαίσιο των ετήσιων επισκέψεων που το ΡΙΚ πραγματοποιεί στα ελληνικά νησιά  με σκοπό τη σύσφιξη των ελληνοκυπριακών σχέσεων και τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την υπογραφή του Πρωτοκόλλου και την ανταλλαγή δώρων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν ο Λαογραφικό Όμιλος Λεμεσού, η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ και ο  ΕΚΑΟΚ ΛΑΟΔΑΜΑΣ.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από το Γ’ Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ενώ το ΡΙΚ θα γυρίσει ντοκιμαντέρ από την επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο