Αξιοποιείται το ιστορικό δημαρχείο Άρτας

13-08-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε την υποβολή πρότασης έργου για την Αναπαλαίωση και αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου στο πλαίσιο της πρόσκλησης  ενδιαφέροντος με θέμα "Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας ή/και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα".

Η πρόταση αφορά τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο κτίριο του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Νικολάου Σκουφά, το βασικό εμπορικό άξονα της πόλης. Το εν λόγω διατηρητέο κτίριο υψηλής αισθητικής, αποτελεί σημαντικότατο μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο της Άρτας, το οποίο στέγαζε τις λειτουργίες του Δημαρχιακού Καταστήματος Άρτας και  κηρύχθηκε ως Έργο Τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία.

Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται πλέον υπό την πλήρη κυριότητα του Δήμου, μετά και την αγορά τμήματος του ισογείου και του υπογείου καθώς αξιοποίησε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου "Απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων Κοινοχρήστων Χώρων και Διατηρητέων Κτηρίων στις πόλεις".

Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στοχεύουν την αξιοποίηση και την ανάδειξη του κτιρίου ως τουριστικό - πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι χρήσεις του κτιρίου θα είναι τουριστικές – πολιτιστικές, δημόσιες υπηρεσίες, όπως Γραφείο Δημάρχου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, παιδική βιβλιοθήκη, χώρο τουριστικής ενημέρωσης και προβολής κ.λ.π.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο