Δήμος Κέρκυρας: Διεκδικήσεις στο παραλιακό μέτωπο

15-07-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αποφάσεις έλαβε ο Δήμος Κέρκυρας σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο του νησιού και τις αρμοδιότητες που θέλει να έχει σε αυτό.

Αναλυτικά ο Δήμος αποφάσισε τα εξής:

1. Τη θεσμική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κεφάλαιο της διοίκησης των λιμενικών επιχειρήσεων, των οργανισμών λιμένων δηλαδή, με στόχο τη συνδιαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και των υποστηρικτικών δομών του λιμανιού για την ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

2. Τη διεκδίκηση από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κοινωνικού μερίσματος που αναλογεί από τη λειτουργία του λιμανιού και τις οχλήσεις που προκαλεί στο περιβάλλον αλλά και στην ασφάλεια και την υγεία των δημοτών με τη μορφή ειδικού τέλους, βάσει της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει».

3. Την παραχώρηση για αξιοποίηση από τις Δημοτικές Αρχές των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δράσεις και τις ανάγκες και τη δημιουργία δημοτικών λιμενικών ταμείων για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την αξιοποίηση των χερσαίων ζωνών, που δεν απαιτούνται για τις λιμενικές δραστηριότητες, όπως επίσης και τη διεκδίκηση των ορφανών -όπως λέγεται- λιμανιών του νησιού.

4. Τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής ώστε να διαβουλευτεί για να διεκδικήσει την απόκτηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης και των χερσαίων ζωνών αυτού. Να καθοριστούν επακριβώς οι ζώνες, οι οποίες θα διεκδικηθούν και να περάσουν είτε με προγραμματική σύμβαση και μακροχρόνια χρήση στον Δήμο, ή να διεκδικηθεί η  κυριότητα από το ΤΑΙΠΕΔ, επίσης να διεκδικηθεί η ίδρυση Λιμενικού Ταμείου και οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την συντήρηση και την επέκταση αυτών των λιμανιών και οπωσδήποτε να διεκδικηθούν τα ορφανά λιμάνια.

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή