Σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τον τουρισμό οι Δήμοι Ρεθύμνου και Αγ.Νικολάου

01-07-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου υπέβαλλαν προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος του τουρισμού και των γαστρονομικών προϊόντων.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποφάσισε να υποβάλλει, ως Κύριος Δικαιούχος - Επικεφαλής Εταίρος, κοινή πρόταση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Ανοικτά Οικοτουριστικά Πάρκα Κρήτης & Κύπρου".

Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μιας κοινής – διασυνοριακής μεθοδολογίας μεταξύ των περιοχών συνεργασίας Ελούντα (Δήμος Αγίου Νικολάου), Κάβο Γκρέκο Επαρχίας Αμμοχώστου (Τμήμα Δασών Κύπρου) και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ώστε να αναπτυχθεί ένα συμπληρωματικό τουριστικό μοντέλο με επίκεντρο το περιβάλλον και την οικολογία. Το τελικό προϊόν του προγράμματος που αφορά το Δήμο Αγίου Νικολάου θα είναι μελέτες για τη φέρουσα ικανότητα του νησιού της Ελούντας (Κολοκύθα), ανάπτυξη διαχειριστικού προτύπου, χαρτογράφηση μονοπατιών, ξερολιθικών κτισμάτων, αρχαιολογικών και θρησκευτικών χώρων, της χλωρίδας και πανίδας καθώς και σχεδιασμός και παραγωγή εργαλείων εμπειρικού προϊόντος κ.α. Οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιας μορφής και αφορούν τον καθαρισμό και ανάδειξη των παλιών μονοπατιών, δημιουργία στάσεων ξεκούρασης για τους περιπατητές με παγκάκια και κιόσκια και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση του παλαιού κτίσματος στη θέση “Χιόνα” για τη λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

Ο Δήμος Ρεθύμνου ενέκρινε την υποβολή πρότασης με τίτλο "Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παράγουν γαστρονομικά προιόντα από ελιά, σταφύλι και γάλα" στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Eλλάδα - Κύπρος 2014-2020. Στόχος του έργου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που παράγουν γαστρονομικά προιόντα ελιάς, σταφυλιού και γάλακτος μέσω της ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας των δύο νησιών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης διαφόρων εργαλείων που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων