Ρουμάνοι τουρίστες στη Σύρο

23-06-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συνέργειας, προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης, απέδειξαν η Ένωση Ξενοδόχων Σύρου, σε συνεργασία με ιδιωτικό τουριστικό πρακτορείο, εξασφαλίζοντας εβδομαδιαία πακέτα διακοπών, 50 ατόμων από τη Ρουμανία, με προορισμό τη Σύρο.

Όπως γράφει η koinignomi.gr της Σύρου, έπειτα από προσεγμένες ενέργειες προβολής του νησιού σε συγκεκριμένες αγορές, στις οποίες προχώρησαν από κοινού το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Siros Travel», του κ. Αντώνη Μαραγκού, με την Ένωση Ξενοδόχων Σύρου, επιτεύχθηκε συνεργασία με ταξιδιωτικό πρακτορείο της Μυκόνου, μέσω της οποίας η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, εντάσσεται σε ταξιδιωτικά «πακέτα», που απευθύνονται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας.

 Όπως εξήγησε, με δηλώσεις του στην εφημερίδα ο κ. Μαραγκός, επικεφαλής του Συριανού ταξιδιωτικού πρακτορείου, η προετοιμασία για τις ενέργειες, που υλοποιούνται αυτό το διάστημα, είχε ξεκινήσει ήδη από την παρουσία του γραφείου με την Ένωση Ξενοδόχων, στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου στις αρχές του χρόνου. «Εκτός από την έκθεση του Βουκουρεστίου, παραβρέθηκα και στην έκθεση της Σερβίας στο Βελιγράδι, αλλά και σε έκθεση στην Πολωνία. Αυτό που πετύχαμε αρχικά, είναι να ξεκινήσουμε από φέτος να έρχονται μεμονωμένοι τουρίστες στη Σύρο, Πολωνοί, Ρουμάνοι και Σέρβοι».

Όπως επεσήμανε, παράλληλα με την προβολή στις διεθνείς εκθέσεις, η σύμπραξη των ιδιωτών προσέγγισε και τα Πατριαρχεία της Σερβίας και της Ρουμανίας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών για προσκυνηματικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η πρωτοβουλία του γραφείου και της Ένωσης Ξενοδόχων κατάφερε το… ακατόρθωτο, μέσα από την προβολή στις συγκεκριμένες εκθέσεις, θέτοντας ως προορισμό τη Σύρο, για το φετινό καλοκαίρι, δεδομένου, ότι το σύνηθες είναι, κατά την παρουσία των φορέων σε αυτού του τύπου τις διοργανώσεις προβολής, ο χρονικός ορίζοντας του προγραμματισμού να αφορά στην επόμενη ή μεθεπόμενη σεζόν και όχι την τρέχουσα.

Μέσα από την αλληλοστήριξη των επιχειρήσεων από τα δύο νησιά, επισφραγίστηκε η συμφωνία, μέσω της οποίας, όπως εξήγησε ο κ. Μαραγκός, «θα υπάρξουν 14 πτήσεις, η πρώτη εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15  Ιουνίου, και για κάθε Τετάρτη, έως και την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι πτήσεις θα έχουν 50 Ρουμάνους, οι οποίοι θα μείνουν σε διάφορα καταλύματα της Σύρου, με κατάταξη από τρία έως τέσσερα αστέρια. Τα πακέτα, που πωλούνται για τις συγκεκριμένες πτήσεις, είναι είτε 7 ημέρες στη Μύκονο, είτε 5 ημέρες στη Σύρο και 2 ημέρες στη Μύκονο».

Με την πρώτη πτήση έφτασαν και 25 Ρουμάνοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στη Σύρο και γνώρισαν τοπικούς ξενοδόχους.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων