Προώθηση του gay τουρισμού στην Ίο

21-06-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ταξίδι εξοικείωσης για ταξιδιωτικό πράκτορα και δημοσιογράφο/blogger με έμφαση στην αγορά του γκέι τουρισμού (LGBT), οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Ίου στο πλαίσιο της υλοποίησης εξειδικευμένων δράσεων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί.

Ο τουριστικός πράκτορας κ. Νίκος Μαρτίκας και ο γνωστός travel blogger κύριος Auston Matta, βρέθηκαν στο νησί με στόχο την ενημέρωση και την εξέταση δυνατοτήτων προσέλκυσης της συγκεκριμένης αγοράς ταξιδιωτών. 

Οι ταξιδιώτες αυτοί σημειώνουν υψηλή κατά κεφαλή δαπάνη, μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερη έναντι άλλων ομάδων-στόχων και ανήκουν στα ανώτερα και ανώτατα μορφωτικά και κοινωνικό-οικονομικά στρώματα. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρτίκας θεωρείται ο μοναδικός Tour Operator της Μ. Βρετανίας με εξειδίκευση στο Luxury Gay Tourism, ενώ το Μέσο του κ. Matta, που ήταν επίσημα προσκεκλημένο στο Athens Pride 2016, διαθέτει 35.000 μόνιμους χρήστες και τεράστια απήχηση στα social media (facebook 5.000, twitter 30.500, instagram 16.000 κτλ) και προσεγγίζει με επιτυχία το συγκεκριμένο κοινό.

Η συγκεκριμένη δράση που συνδυάζει την εμπορική προώθηση με την προβολή, οργανώθηκε σε συνεργασία με την MTC GROUP.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι