Επέκταση της ΑΣΤΕ Αγίου Νικολάου – Αρνητικός ο Δήμος Λευκάδας σε καταφύγιο σκαφών

17-05-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την υποβολή αιτήματος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. για παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου που στεγαζόταν ο ΕΟΜΜΕΧ στον Άγιο Νικόλαο επί της οδού Ιδομενέως 5 πλησίον του Δημαρχείου Αγίου Νικολάου, αποφάσισε ο Δήμος.

Πρόκειται για μετασκευασμένο ξενοδοχείο. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΜΜΕΧ δεν υφίσταται πλέον ως οργανισμός και το ακίνητο αυτό έχει περιέλθει στο δημόσιο. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει ήδη ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το το ακίνητο αυτό υποβάλλοντας πρόταση επισκευής και συντήρησης του κόστους 277.000 ευρώ για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς του Δήμου (εκπ/ση, πολιτισμός κλπ). Μάλιστα, μετά το αίτημα της ΑΣΤΕΚ (Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης) για πρόσθετους χώρους εκπαίδευσης, το ισόγειο και ο όροφος θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό ενώ τα υπόλοιπα για δομές εκπαίδευσης (Δια βίου μάθηση,κλπ) ή για στέγαση πολιτιστικών σωματείων.

Εξάλλου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λευκάδας γνωμοδότησε αρνητικά στη χωροθέτηση στην προτεινόμενη θέση (Φύσσες) καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Ωστόσο σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση σχετική μελέτης (ΟΧΕ) διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στις εγκαταστάσεις του Δήμου (οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά) θα μπορούσε να επανέλθει προς συζήτηση.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων