Αεροδρόμιο Αθηνών: Ρεκόρ κίνησης το α' 4μηνο με 4,92 εκατ. επιβάτες

05-05-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Αθηνών τον Απρίλιο, φθάνοντας τους 1,47 εκατ. επιβάτες, 1,2% περισσότερους σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015. Το ρεκόρ σημειώνεται παρά την επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου 2016 και τη σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015 λόγω της σύμπτωσης ορθόδοξου και καθολικού Πάσχα.  

Η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3% καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν οριακή κάμψη κατά 0,5%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι ξένοι επισκέπτες εμφανίστηκαν ελαφρά μειωμένοι σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης λόγω του Καθολικού Πάσχα τον Απρίλιο 2015.

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ με 4,92 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 11%.

Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. αντίστοιχα.  Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 12% και 10% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους πλησίασε τις 50 χιλιάδες (49.393), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,4%.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»