Δήμος Αλίμου - ΕΤΑΔ: "Μάχη" για το εισιτήριο στην Ακτή του Ήλιου

26-04-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η "Ακτή του Ήλιου" διαθέτει άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου από το Λιμεναρχείο και ο Δήμος Αλίμου δεν έχει αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΑΔ, διαχειρίστρια της Οργανωμένης Ακτής Αλίμου.

Αυτή ήταν η απάντηση της ΕΤΑΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αλίμου και με την οποία ενημέρωνε τους πολίτες ότι η επιβολή εισιτηρίου στην «Ακτή του Ήλιου» από την Πέμπτη 21 Απριλίου του 2016 είναι παράνομη, καθώς δεν έχει λάβει άδεια λειτουργίας από το Δήμο για το 2016.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΤΑΔ: 

"Η Διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε), διαχειρίστρια της Οργανωμένης Ακτής Αλίμου, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου Αλίμου και της υπ. αριθμ:15/25.04.2016 απαντητικής επιστολής του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ προς τον Δήμαρχο Αλίμου καθώς και των αντιστοίχων δημοσιευμάτων στον Τύπο ενημερώνει για τα εξής:

- Η Ακτή διαθέτει άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου από το Λιμεναρχείο. Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας της Ακτής. Η ΕΤΑΔ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για την βλάβη που υφίσταται από την αυθαίρετη συμπεριφορά του Δήμου και των παραγόντων του.

- Η προβλεπόμενη Επιτροπή Ελέγχου Ακτών (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.) δεν αποτελεί αδειοδοτική αρχή, παρά επιβλέπει την ορθολογική λειτουργία της Οργανωμένης Ακτής. Η Επιτροπή αποτελείται από μέλη του Δήμου και της ΕΤΑΔ, οι αιτιάσεις του δημάρχου Αλίμου ότι δήθεν δεν δύναται να λειτουργήσει νόμιμα η ακτή διότι δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή, αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο, αφού η επιτροπή συγκαλείται από τον πρόεδρο της που είναι ο δήμαρχος.

-  Η ΕΤΑΔ απέδιδε στο Δήμο Αλίμου, ποσοστό 12% εκ του μισθώματος που εισπράττει από τη μισθώτρια εταιρεία κατά την πρακτική που ακολούθησε και με τους όμορους Δήμους. Ήδη έχει εγκριθεί, η απόδοση του 12% εκ των εισπραχθέντων μισθωμάτων ετών 2012-2015, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα καταβληθεί, καθώς ο Δήμος δεν έχει προσέλθει για την είσπραξή του  προσκομίζοντας πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά την τήρηση πάγιας διαδικασίας.

Το σύνολο των αιτιάσεων του δημάρχου Αλίμου σε βάρος της ΕΤΑΔ είναι έωλο, οι δε ενέργειες της δημοτικής Αρχής εκφεύγουν της νομιμότητας και δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία της οργανωμένης παραλίας του Αλίμου. Η ΕΤΑΔ δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη για συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, χωρίς μονομερείς και στείρες ενέργειες, που κατ΄ ουδένα τρόπο προάγουν την εικόνα της παραλιακής ζώνης, επιφυλασσόμενη σε περίπτωση μη διάθεσης του Δήμου για επωφελή συνεργασία, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της αλλά και του κοινού με κάθε νόμιμο μέσο".

Από την πλευρά της διοίκησης της "Ακτής του Ήλιου Άλιμος ΑΕ" ανακοινώθηκε: "προς ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Αλίμου, αναστέλλεται η είσπραξη εισιτηρίου εισόδου στην Οργανωμένη Ακτή του Αλίμου, μέχρις ότου ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες της ΕΤΑΔ ΑΕ με τον Δήμο Αλίμου. Παρά ταύτα, και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων στην Ακτή υπηρεσιών, θα εξακολουθήσουν να παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, ναυαγοσωστικής κάλυψης και παροχής πρώτων βοηθειών".

Ο Δήμαρχος Αλίμου το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα:

1. Θα συγκαλέσει συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για να καθορίσει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της «Ακτής του Ήλιου» ως οργανωμένης Ακτής.

2. Θα επιδιώξει την είσπραξη της οφειλής από την ΕΤΑΔ ΑΕ, προχωρώντας ακόμα και σε κατάσχεση σε βάρος των Τραπεζικών της λογαριασμών, εάν αυτό απαιτηθεί.

3. Θα εξακολουθήσει να μεριμνά για την πιστή τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την από 27.4.2001 τριμερή Σύμβαση (Μνημόνιο Συνεργασίας) μεταξύ της ΕΤΑΔ ΑΕ, του Δήμου Αλίμου και της επιχείρησης «Ακτή του Ήλιου ΑΕ» και ιδιαίτερα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του θεσμικού ρόλου του Δήμου Αλίμου στη διοίκηση και διαχείριση της παραλίας του.

4. Εξακολουθεί να επιμένει στο νόμιμο και δίκαιο αίτημα να περιέλθει στο Δήμο Αλίμου η συνολική διοίκηση και διαχείριση όλου του παραλιακού του μετώπου, καθόσον ο Δήμος Αλίμου έχει διαχρονικά αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί, να φροντίζει και να αναδεικνύει την παραλία του πολύ καλύτερα από το Κράτος.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο