Η γαστρονομία ελληνικών νησιών στην έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι

30-03-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ελληνικά νησιά και η γαστρονομία τους προβλήθηκαν σε στελέχη κρουαζιέρας απ'όλον τον κόσμο, που μετείχαν στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2016 (formerly Cruise Shipping Miami), από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2016.

Στο πλαίσιο της έκθεσης υπήρχαν διάφορα δρώμενα, τα οποία αξιοποίησε η εταιρεία .LifeThink που εδώ και 5 χρόνια ηγείται στο σχεδιασμό εφαρμογών για τα ελληνικά νησιά, για να προωθήσει ελληνικά νησιά και τη γαστρονομία τους στο εξειδικευμένο κοινό υψηλού εισοδήματος της κρουαζιέρας. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίχθηκε ένθερμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τουριστική Επιτροπή της Μυκόνου, τους Δήμους Αστυπάλαιας, Ίου και Ρόδου, καθώς και καταξιωμένες επιχειρήσεις του νησιού της Μυκόνου. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με γνωστή εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων (Public Relations - PR) στο Μαϊάμι, της Karen Weiner Escalera.

Σκοπός των δράσεων ήταν η προβολή και η ανάδειξη των νησιών ως ποιοτικοί και αυθεντικοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που τα κάνουν να διαφέρουν και ιδιαίτερα την κουζίνα και τα τοπικά τους προϊόντα.  Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τη διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων για την ανάδειξη της διαφορετικότητας της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με την συμμετοχή του Έλληνα Executive Chef Αθηναγόρα Κωστάκου στο Μαϊάμι.

Στις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που έλαβαν χώρα στο Μαϊάμι, παρευρέθησαν συνολικά 150 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι από το χώρο των ταξιδιών και της γαστρονομίας της Αμερικής και περίπου 150 στελέχη των εταιρειών της παγκόσμιας κρουαζιέρας, καθώς και συμμετέχοντες και ομιλητές από την ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.  

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έγιναν στο Ελληνικό εστιατόριο Thasos από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, το οποίο βρίσκεται στην 3330 East Oakland Park Blvd. Fort Lauderdale, Florida. 

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι οι ακόλουθες:

1. Εισαγωγή στην μοντέρνα Ελληνική Γαστρονομία από τον Ex. Chef Αθηναγόρα Κωστάκο. Ειδικοί και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού δούλεψαν μαζί με το γνωστό Έλληνα chef και ανακάλυψαν καλά κρυμμένα μυστικά και συμβουλές σχετικά με την Ελληνική Γαστρονομία. 

2. Project Γαστρονομίας από τα Ελληνικά νησιά και τη βραβευμένη ομάδα του Ex. Chef Αθηναγόρα Κωστάκου, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βραδιά και απίστευτες γεύσεις που εξιτάρουν όλες τις αισθήσεις.  

3. Mykonos The White Island, the island of the winds, the absolute summer destination's party. Ένα μοναδικό πάρτυ για την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων με σύνθημα:  “Wear your summer attitude and your most comfortable shoes. It's a party night, and it's the Greek way.” 

Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, πέρα από την απολαυστική κουζίνα και τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι καλεσμένοι, διαμοιράστηκε και έντυπο υψηλής αισθητικής, σε 5.000 αντίτυπα, με παρουσίαση συνταγών και φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές των νησιών, καθώς  και με παροσίαση των επιχειρήσεων που συμμετείχαν. 

 

διαβάστε ακόμα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO
ΕΟΤ Γερμανίας | Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για την τουριστική προβολή του προορισμού
Ισπανικά ξενοδοχεία | Χρονιά ρεκόρ για τις αλυσίδες Meliá και Barceló- Προσλήψεις 5.000 υπαλλήλων, με προσφορά στέγης
Βενετία | Ο υπερτουρισμός στο στόχαστρο- νέα περιοριστικά μέτρα από σήμερα 1η Ιουνίου
Stern | Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι για όλους - «Πόλη-κλειδί» τα Ιωάννινα
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ τουριστών στην Κωνσταντινούπολη το α΄τετράμηνο
Υπερ- τουρισμός | Manuel Molina (TSS): Να λάβουμε σοβαρά τις διαμαρτυρίες - έμφαση στην ευημερία των ντόπιων
Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Πρόταση για 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπουργείου Τουρισμού
Φεστιβάλ Cretan Comic Con 2024
Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ