Η Σκιάθος στην έκθεση Sazam Turizma 2016 στο Βελιγράδι

24-02-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Σκιάθος συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού Sazam Turizma 2016 στο Βελιγράδι, που πραγματοποιήθηκε από τις  18 – 21 Φεβρουαρίου, στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. καθως και το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος  Οικονομίδης, o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ  Σερβίας κ.Σοφία Λαζαρίδου, η προϊσταμένη του  Toυριστικού οργανισμού Σερβίας κ.Tamara Raskovic, ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφέρειας Θεσσαλίας  απο τον νομό τρικάλωνκ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ντόπιοι επιχειρηματίες του νησιού, πλήθος κόσμου & τουριστικοί πράκτορες. Ο κ. Παναγιώτης Διολέττας, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής  Ανάπτυξης και Προβολής του νησιού υποδέχθηκε τους επισκέπτες, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τη Σκιάθο, την οποία χαρακτήρισαν ως το διαμάντι της Θεσσαλίας.

Η Σερβία αποτελεί μια σημαντική πηγή για την Ελληνική τουριστική αγορά. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και μετά τα νησιά  του Αιγαίου με τη Σκιάθο φυσικά να πρωταγωνιστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών προτιμούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο.

H Sajam Turizma είναι η πιο δημοφιλής εμπορική έκθεση για τον τουρισμό στο Βελιγράδι. Με πάνω από 900 εκθέτες από διάφορες χώρες, να παρουσιάζουν τα πακέτα και τις προσφορές τους και πάνω από 70.000 επισκέπτες επαγγελματίες και υποψήφιοι ταξιδιώτες να την επισκέπτονται.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, Βusiness Travel, υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής, εκπρόσωποι των εθνικών τουρισμών από πολλές χώρες. είναι μερικοί από τους επισκέπτες που έρχονταν να κλείσουν συμφωνίες με όλα τα τουριστικά αντικείμενα και υπηρεσίες.

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο