Πλωτή προβλήτα για κρουαζιερόπλοια στη Μήλο

31-01-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στα πρόθυρα νέας εποχής για τον τουρισμό υψηλού επιπέδου βρίσκεται η Μήλος. Η εντυπωσιακή αλλαγή θα επέλθει με τον τουρισμό κρουαζιέρας , ο οποίος στηρίζεται στην ανάπτυξη και τη διάθεση της τεχνολογίας για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των τουριστών με ….. παχύ πορτοφόλι. Η επιβίβαση και η αποβίβαση των τουριστών θα γίνεται με πλωτή αποβάθρα η οποία θα “ξεδιπλώνει” από την στεριά και θα “κουμπώνει” στο κρουαζιερόπλοιο που θα βρίσκεται αρόδο ,κάτι ανάλογο με την φυσούνα στα αεροδρόμια.

Η αποβάθρα θα έχει μήκος από 200-500 μέτρα. Το πλάτος θα είναι 5 μέτρα όσα και τα μέτρα γής που χρειάζονται στη στεριά που θα τοποθετηθεί η αποβάθρα.Η αγορά και η εγκατάσταση μιας μονάδας ανάλογα με το μήκος κυμαίνεται από έξι έως επτά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δημάρχου κ. Δαμουλάκη και του πρόεδρου του Λιμενικού ταμείου Μήλου κ. Νίκου Ξενάκη θα επιδιωχθεί χρηματοδότηση με ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ,διαφορετικά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση με δανεισμό.

Εκτός από τη Μήλο η κατασκευάστρια εταιρεία Sea walk παρουσίασε την πλωτή αποβάθρα στην Κέρκυρα, την Ιθάκη , τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Οι εκπρόσωποι της Sea walk εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι ο Αδάμαντας είναι το πιο ασφαλές αγκυροβόλιο για την εγκατάσταση πλωτής αποβάθρας. Η εταιρεία είναι σε θέση να παραδώσει αποβάθρα και να λειτουργήσει στις αρχές Μαίου 2016 .

Η Sea walk έχει σε λειτουργία ανάλογες αποβάθρες στη Νορβηγία τη Σουηδία και την Αργεντινή. Η πλωτή αποβάθρα έχει δοκιμαστεί με άριστα αποτελέσματα σε ανέμους 8 μποφόρ.

Ως καταλληλότερος τόπος εγκατάστασης της μονάδας στη Μήλο εκτιμάται ότι είναι η περιοχή της Μπομπάρδας – Φραγκομνήματα αλλά είναι χαρακτηρισμένος Αρχαιολογικός χώρος .Άλλα σημεία είναι η δυτική πλευρά της σημερινής προβλήτας των επιβατών αλλά υπάρχει πρόβλημα ότι καταλαμβάνει μεγάλο μέρος . Τέλος για την Κάναβα μειονέκτημα θεωρείται ότι είναι μακριά από το κέντρο του Αδάμαντα.

Πηγή: milosvoice.gr

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι