Παράταση για την ολοκλήρωση τουριστικών έργων σε Δράμα και Σάμο

23-01-16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Mε αποφάσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά χορήγησε παράταση περαίωσης των εργασιών για έργα τουριστικού ενδιαφερόντος.

Αναλυτικά, η αναπληρώτρια υπουργός ενέκρινε τη χορήγηση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου «ΑΝΑΔΕΙΞΗ KAI ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ (ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ, ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, ΒΟΪΡΑΝΗΣ) ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» εργολαβίας της Κ/Ξ « Γ.ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ε.Ε. – Ε. ΤΣΙΦΤΣΙΔΗΣ» μέχρι 1.04.16.

Οι λόγοι που συνάδουν στην αποδοχή του αιτήματος χορήγησης παράτασης είναι:

-Η επιβληθείσα τραπεζική αργία στις 26.06.2015 δημιούργησε προβλήματα στην προμήθεια των απαιτούμενων υλικών και μηχανημάτων για την εκτέλεση του έργου.

-Oι εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες (μεγάλος αριθμός ημερών βροχής ) που είχε σαν συνέπεια την άνοδο της στάθμης των υπογείων υδάτων με αποτέλεσμα την ακαταλληλότητα του εδάφους για τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο έργο (εκσκαφές και σκυροδετήσεις).

- H αδυναμία φύτευσης δένδρων και χλοοτάπητα κατά την διάρκεια του χειμώνα

Η δεύτερη  έγκριση χορήγησης παράτασης περαίωσης εργασιών δόθηκε για το έργο  "ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ" εργολαβίας της εταιρείας "ΡΟΜΒΟΣ Α.Ε."  μέχρι  30 - 10 – 2016.

Οι λόγοι που συνάδουν στην αποδοχή του αιτήματος χορήγησης παράτασης είναι:

-Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η έναρξη των εργασιών καθοριζόταν στις 17/7/2013. Μετά από επισκέψεις στο έργο παρουσία και των επιβλεπόντων μηχανικών διαπιστώθηκε ότι το κτίριο βρισκόταν ακόμα σε λειτουργία και δεν ήταν δυνατόν να αρχίσουν οι εργασίες. Η εκκένωση του κτιρίου από τους χρήστες και η διακοπή της παροχής ρεύματος ολοκληρώθηκε τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, οπότε και παραδόθηκε ελεύθερο το κτίριο για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Μετά την παράδοση του κτιρίου, στα πλαίσια του ελέγχου για τη διακρίβωση της Μελέτης Εφαρμογής και σε συνεννόηση με την Υπηρεσία έγιναν δειγματοληπτικές τομές εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου για την εξακρίβωση των στοιχείων του εδάφους. Οι εργασίες κατασκευής του έργου ξεκίνησαν στις 13-11-2013, ήτοι 4 μήνες αργότερα από ότι προβλεπόταν στο αρχικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου. Επίσης απαιτήθηκε χρόνος αναμονής 2,5 μήνες περίπου για την αδειοδότηση κατεδάφισης των προκτισμάτων της αυλής και τη διάθεση των στοιχείων από αμίαντο.

-Για το εντός θεάτρου τμήμα επιφανείας 400 m2 περίπου, τα τελικά σχέδια επεμβάσεων τόσο του ισογείου όσο και του ορόφου που αφορούν το μεταλλικό φορέα παραδόθηκαν στις 15/5/2015 από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, η οποία είναι ο φορέας διαχείρισης του έργου.

-Η τραπεζική αργία και τα capital controls που επιβλήθηκαν στις 26/6/2015 δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια των απαιτούμενων υλικών και μηχανημάτων για την απρόσκοπτη πορεία εκτέλεσης του έργου.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour