Xίος: Η μάχη της...παραλίας- σύλληψη για εκβιασμό, στα ύψη το μίσθωμα!

18-05-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίχθηκαν οι δημοπρασίες για την μίσθωση παραλιών της Χίου, καθώς από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου συνελήφθη για εκβίαση ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ζήτησε από έναν άλλον το ποσό των 21.000 ευρώ, προκειμένου να αποσυρθεί από την διαδικασία του διαγωνισμού για την παραλία των Γλάρων, όπως αποκαλύπτει η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr

Ο εκβιασθείς, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, μετά από συνεννόηση με την Ασφάλεια, προσήλθε στην συναλλαγή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο δράστης του εκβιασμού συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, στο δημαρχείο Χίου, αφορά τέσσερις παραλίες της Χίου και συγκεκριμένα των Γλάρων, της Αγίας Φωτιάς και δύο στην Κώμη.

Λίγο αργότερα, η astaraparis μετέδωσε  το αποτέλεσμα της δημοπρασίας:

 Στο δυσθεώρητο για τα δεδομένα της Χίου ποσό των 80.000 ευρώ κατέληξε η δημοπρασία μίσθωσης της παραλίας των Γλάρων, για την τρέχουσα θερινή περίοδο και μέχρι το τέλος του έτους.

 Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισε ασφυκτικά από ενδιαφερόμενους για την εκμετάλλευσή της, με αποτέλεσμα το ποσό που πρόκειται να καρπωθεί ο δήμος Χίου να εκτιναχθεί σε αυτό το πρωτόγνωρο ύψος. Το παραπάνω τίμημα των 80.000 ευρώ προσέφερε ο κ. Δημήτρης Κομματάς, στον οποίο και κατακυρώθηκε η δημοπρασία.

 Θυμίζουμε ότι τα 150 τ.μ. που δίνονται για την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης παραλίας είχαν τιμή εκκίνησης τις 4.500 ευρώ (30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο).

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δείχνει και το έντονο παρασκήνιο, το οποίο εξελίχθηκε σε αστυνομικό θρίλερ, με την σύλληψη ενός ατόμου, που φέρεται να εκβίασε άλλον επιχειρηματία, ζητώντας του το ποσό των 21.000 ευρώ για να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της παραλίας, όπως προαναφέρθηκε.

Χλιαρό το ενδιαφέρον για τις άλλες παραλίες

Από εκεί και πέρα μικρότερο ήταν το ενδιαφέρον για τις άλλες δημοπρατούμενες παραλίες, αφού μόνον η Αγία Φωτιά βρήκε ενοικιαστή με αντίτιμο τις 8.560 ευρώ. Η παραλία είναι εμβαδού 200 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης του μισθώματος είχε ορισθεί στα 22 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για τις παραλίες της Κώμης η δημοπράτηση του ενός τμήματος πήρε αναβολή, λόγω απουσίας της μίας και μοναδικής ενδιαφερόμενης, ενώ για το δεύτερο τμήμα ο διαγωνισμός απέβη άγονος.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο