Ο δήμος Κω ζητά τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις πτήσεις της Aegean - συζητήσεις με τη Ryanair

13-05-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean κ. Ευτύχιο Βασιλάκη συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Σιφάκης, προκειμένου να του θέσουν το ζήτημα του υψηλού κόστους της τιμής του αεροπορικού εισιτηρίου από την Κω προς την Αθήνα και αντίστροφα.

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι το κόστος για τον επιβάτη στα δρομολόγια εσωτερικών πτήσεων από και προς την Κω, είναι από τα υψηλότερα σε πανελλαδική κλίμακα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια επίσημη συνάντηση στην Αθήνα, ενδεχομένως και εντός του μήνα, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα και να διερευνηθούν τρόποι μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Δήμος Κω θα προσέλθει με στοιχεία, που αφορούν συγκριτικά μεγέθη για το κόστος με άλλους προορισμούς αλλά και προτάσεις που στοχεύουν στη μείωση του κόστους για τα δρομολόγια από και προς την Κω.

Σε δήλωση του, ο κ. Κυρίτσης τονίζει: "Είχαμε μια πρώτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Aegean κ. Βασιλάκη και μιλήσαμε με ειλικρίνεια. Μας απασχολεί ιδιαίτερα το υψηλό κόστος του εισιτηρίου προς την Αθήνα και αντίστροφα αλλά και προς άλλους προορισμούς στο εσωτερικό. Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες της Κω αλλά και τους επισκέπτες μας. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε, επισήμως, στην Αθήνα προκειμένου να διερευνήσουμε το περιθώριο μείωσης στην τιμή των ναύλων. Θα πάμε σε αυτή τη συνάντηση με στοιχεία και προτάσεις για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Λειτουργούμε συγκροτημένα και με σχέδιο, η εποχή που ο Δήμος ήταν στον αυτόματο πιλότο και δεν τον απασχολούσαν αυτά τα θέματα, ανήκει στο παρελθόν. Για εμάς η αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα και με άλλους προορισμούς, είναι κομβικής σημασίας. Ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που αφορά το κόστος και την πυκνότητα των δρομολογίων".

"Θέλουμε να έχουμε κλείσει συμφωνία με τη Ryanair μέχρι αρχές Φθινοπώρου"

Στο μεταξύ, ο δήμος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα εποικοδομητική τη δεύτερη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με εκπροσώπους της Ryanair, κάνοντας λόγο για οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο Κω και στην εταιρεία.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο δήμο και τον Διευθυντή Μάρκετινγκ της Ryanair J.Alborante, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών με τον Δήμαρχο Κω να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την αύξηση του αριθμού των πτήσεων με στόχο την κάλυψη της χαμηλής περιόδου αλλά και τη σύνδεση της Κω με την Αθήνα.

Σε δήλωση του για τη συνάντηση με τον Διευθυντή Marketing της Ryanair  ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης, αναφέρει: "Θεωρώ ότι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή , σε ότι αφορά στις σχέσεις του Δήμου Κω με τη Ryanair. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με δύο κατευθύνσεις: Την αύξηση του αριθμού των πτήσεων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα. Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουμε μια συμφωνία για ένα μόνο χρόνο και μόνο για το 2016, θέλουμε να κλείσουμε μια συμφωνία μακράς πνοής. Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό της εταιρείας για το θέμα της εκκρεμότητας που υπάρχει με την συμφωνία παραχώρησης του αεροδρομίου. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να τερματιστεί άμεσα για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τη συμφωνία. Έχουμε τη βούληση, θέλουμε να κλείσει αυτή η συμφωνία μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου γιατί τότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πτήσεων και καθορίζονται οι προορισμοί. Η Νέα Δημοτική Αρχή έχει άλλη οπτική, αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τη συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες. Τις συμφωνίες που θα συνάπτει θα τις τηρεί και κυρίως θα είναι συμφωνίες που θα στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη και στους πολίτες".

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός