Υποχρεωτικό σήμα πιστοποίησης ΓΕΠΟΕΤ «μπαίνει» σε όλα τα τουριστικά λεωφορεία

10-07-14 | ΓΕΠΟΕΤ

Υποχρεωμένα να διαθέτουν το νέο Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος (ΗΑΣ) είναι στο εξής όλα τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης της χώρας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Μεταφορών. 

Το νέο σήμα, που θα προμηθεύονται οι επαγγελματίες αποκλειστικά από την Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), θα αποτελεί πιστοποίηση της γνησιότητας και νομιμότητας του τουριστικού λεωφορείου, της πλήρους ταύτισής του με τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας του και των των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Στόχος της υποχρέωσης απόκτησης του σήματος, όπως επισημαίνει η ΓΕΠΟΕΤ, είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας στον κλάδο και η προστασία της ασφάλειας των επιβατών.

Η προμήθεια του σήματος γίνεται απευθείας από τα γραφεία της ΓΕΠΟΕΤ κατόπιν επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερόμενου και ως ημερομηνία έναρξης διάθεσης αυτού ορίζεται η 10η Ιουλίου 2014.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων έχουν περιθώριο ενός έτους για την προμήθεια του σήματος. Μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου 2015 δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου ΚΤΕΟ χωρίς την ύπαρξη σήματος σε ισχύ και σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου πέραν άλλων διοικητικών κυρώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο 500 Ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του τουριστικού λεωφορείου (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες).

Αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική διαδικασία χορήγησης του σήματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ή στο τηλέφωνο της Γραμματείας 210.9245120.

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών