Ενημέρωση των τ. γραφείων για το νέο πλαίσιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

12-03-18 | FEDHATTA

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα ελληνικά τουριστικά γραφεία απευθύνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, ως κορυφαίος θεσμικός φορέας στον ελληνικό τουρισμό, για τη διοργάνωση εξειδικευμένων προγραμμάτων που αφορούν τη συμμόρφωση με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως επισημαίνει η FedHATTA, ο νέος Γενικός Κανονισμός φέρνει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ στις 25 Μαΐου 2018 και προβλέπει  πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης στο 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Ο κανονισμός GDPR καθιερώνει ενιαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυστηροποιεί το καθεστώς για την προστασία τους σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες αλλαγές που εισάγει στο περιβάλλον των επιχειρήσεων, είναι η τοποθέτηση υπεύθυνου προστασίας δεδομένων ενώ καθιστά απαραίτητη την εκπαίδευση του προσωπικού σε ζητήματα και πρακτικές ασφάλειας και εχεμύθειας στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά και εγκαίρως να προβούν σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ζητήματα όπως η προώθηση των προσωπικών δεδομένων (τα οποία συλλέγουν στη βάση της εμπορικής σύμβασης) σε τρίτους, ο βαθμός ασφάλειας των συστημάτων που διαθέτουν για τυχόν διαρροή προσωπικών δεδομένων και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό περιστατικό διαρροής.

Τα προγράμματα που θα εξασφαλίσει η FedHATTA για τα τουριστικά γραφεία-μέλη των Ενώσεών της σε όλη την Ελλάδα, θα εμπεριέχουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ολοκληρωμένες τεχνικές, νομικές και οργανωτικές λύσεις συμμόρφωσης προς τον GDPR, σε χαμηλό κόστος.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων