Το συνέδριο των Αμερικανών πρακτόρων στην Αθήνα θα εκτοξεύσει τις αφίξεις

16-01-18 | FEDHATTA

Μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχών από αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες συγκεντρώνει το συνέδριο Athens Destination EXPO 2018, το οποίο διοργανώνει η ένωση τουριστικών γραφείων των ΗΠΑ, ASTA, τον Απρίλιο στην Αθήνα και αναμένεται να εκτοξεύσει τις ροές αμερικανών τουριστών στη χώρα μας.

Όπως αποκάλυψαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ASTA, Zane Kerby και Robert Duglin, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η FedHATTA εν όψει του συνεδρίου, οι αιτήσεις από τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ ήδη ξεπερνούν τις 240, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη δυναμική συγκριτικά με άλλες διοργανώσεις ASTA Destination EXPO.

Στόχος της FedHATTA είναι να αυξηθούν οι αμερικανοί τουρίστες στη χώρα μας κατά 30%, με όχημα προωθητικές ενέργειες, σε συνεργασία με την ASTA, που σχετίζονται με το συνέδριο και εκτείνονται σε εύρος πολλών μηνών, πριν και μετά τη διοργάνωση.

H ηγεσία της ASTA ανέφερε ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός για ταξίδια. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ASTA, το ταξιδιωτικό κοινό των ΗΠΑ στο μεγαλύτερο μέρος του συντίθεται από millennials με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το παρελθόν και ιδιαίτερη προτίμηση σε προορισμούς του εξωτερικού. 

127 εκατ. αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για ταξίδια στο εξωτερικό αναζητώντας αυθεντικές και τοπικές εμπειρίες με καλό value.

Παράλληλα, μετά το συνέδριο η FedHATTA θα διοργανώσει tour ειδικά για τους συνέδρους, προκειμένου να γνωρίσουν, εκτός από την Αθήνα, και άλλους ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη).

Ακολούθησε ειδική εκδήλωση για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΗΑΤΤΑ, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του HATTA, κ. Γιάννης Ευαγγέλου. Oι πρώτες συναντήσεις και εν συνεχεία το πρώτο σχήμα που δόθηκε στον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Hellenic Association of Tourism and Travel Agencies), πραγματοποιήθηκαν το 1927.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour