FedHATTA: Γιατί καταστρατηγείται η συνθήκη Σένγκεν;

22-11-17 | FEDHATTA

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, FedHATTA, προκάλεσε η απόφαση της Γερμανίας να διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στους επιβάτες που φθάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια με πτήσεις από τη χώρα μας, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες.

Διαβάστε την ανακοίνωση της FedHATTA: "Άμεση λύση οφείλει να δοθεί στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι επιβάτες προσγειώνονται στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα, με ειδική έξοδο για τα αεροσκάφη αυτά και εξονυχιστικούς ελέγχους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η «de facto» κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία καταστρατηγεί την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, που αποτελεί τεράστια κατάκτηση. Εγείρει δε ζητήματα ισότιμης αντιμετώπισης των ταξιδιωτών μεταξύ των 2 χωρών. 

Είναι αδιανόητο οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από τη χώρα μας και κατευθύνονται σε μια άλλη, εντός Σένγκεν, να χρειάζεται να υποβάλλονται μέχρι και το Μάιο του 2018 σε διαδικασίες ελέγχου άλλων εποχών, με την αιτιολόγηση ότι τα επιπλέον μέτρα ελήφθησαν για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και ότι θα έχουν περιορισμένη διάρκεια. 

Οι 2 χώρες σε συνεργασία με την Κομισιόν οφείλουν να επιλύσουν το ζήτημα με κατεύθυνση οποία θα πρέπει να δικαιώνει το κεκτημένο της συνθήκης Σένγκεν".

Οι Γερμανοί υποχρεώνουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες. Από την πλευρά του το Βερολίνο επικαλείται την αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν.

Πηγή της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας δήλωσε στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».

Το θέμα επρόκειτο να συζητήσουν σήμερα εμπειρογνώμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Κομισίον σε μια προσπάθει να βρεθεί λυση στην «de facto» αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»