FedHATTA: Σε κανονική λειτουργία οι online αιτήσεις θεωρήσεων Σένγκεν από το Ιράν

25-12-16 | FEDHATTA

Σε κανονική λειτουργία βρίσκεται από τις 20 Δεκεμβρίου η καινούρια online εφαρμογή για ηλεκτρονικές αιτήσεις θεωρήσεις Σένγκεν του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Τεχεράνης.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ενεργειών της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της χώρας μας στην Τεχεράνη.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή του του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη, κ. Γεωργίου Αϋφαντή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

σε συνέχεια της επιστολής μου προς υμάς από 5 Ιουλίου τ.έ. είμαι, σήμερα, στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι από χθες, 20 Δεκεμβρίου λειτουργεί η καινούρια online εφαρμογή ηλεκτρονικών αιτήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Τεχεράνης.

Η διεύθυνση της εφαρμογής βρίσκεται στον σύνδεσμο των στοιχείων επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στον επίσημο ιστοχώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Προσπελάζοντας αυτή τη διεύθυνση, οι ενδιαφερόμενοι Ιρανοί πολίτες καταχωρούν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, συμπληρώνουν πλήρως την σχετική αίτηση για θεώρηση Schengen με δικαίωμα διαμονής μικρής διάρκειας (C VISA Schengen) και διαλέγουν με βάση τη διαθεσιμότητα και τις προτιμήσεις τους, τον προτιμητέο χρόνο επίσκεψής τους στο Προξενικό Γραφείο. Εκεί, καταθέτουν τα υποστηρικτικά της αίτησής τους έγγραφα στους VISA Officers, φωτογραφίζονται και δακτυλοσκοπούνται. Η νέα online εφαρμογή παρέχει στους χρήστες/αιτούντες την δυνατότητα να φορτώσουν ICAO-standard φωτογραφίες οι ίδιοι από τον προσωπικό τους υπολογιστή. Εάν αυτή η διαδικασία γίνει σωστά και με δεδομένο ότι τα δακτυλικά τους αποτυπώματα είναι διαθέσιμα στην βάση CVIS του συστήματος Schengen, τότε η διαδικασία της αίτησης ολοκληρώνεται σε 2-3 λεπτά της ώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας περνάει σε μία νέα εποχή, όσον αφορά τις δυνατότητές του και την ικανότητά του να επεξεργάζεται με ταχύτητα και χωρίς τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού τις αιτήσεις των Ιρανών πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα μας για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή και άλλους λόγους. Οι προσπάθειες της Πρεσβείας, ήδη από τον περυσινό Ιούλιο (οπότε και η τελευταία μου επιστολή προς υμάς, σχετικώς) απέδωσαν καρπούς. Σε αυτό το εξάμηνο που μεσολάβησε αντί να εστιάζουμε στην «χαμένη ευκαιρία για τον Ελληνικό τουρισμό», ας δούμε τον κόπο που επενδύθηκε, ώστε με την έλευση του 2017 να είμαστε έτοιμοι (από προξενικής πλευράς) να υποδεχθούμε τον πρώτο μεγάλο όγκο αιτήσεων Ιρανών πολιτών για την Ελλάδα. Σε πρώτη, πιλοτική, φάση η εφαρμογή του VIS Online διαθέτει 7.452 «ραντεβού» έως και την 31η Μαρτίου 2017. Με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και την πλήρη επάνδρωση του Προξενικού Γραφείου εντός μηνός, η εφαρμογή VIS Online θα μπορεί να διαχειριστεί εντός του α’ τριμήνου 2017, 30.000 αιτήσεις για C VISAs Schengen. Πλήθος, το οποίο έχει τεθεί ως -ενδιάμεσος- στόχος, άλλωστε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών».

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες