Έκτακτη διεύρυνση της περιόδου σχολικών εκδρομών ζητεί η FedHATTA

07-12-16 | FEDHATTA

Την έκτακτη διεύρυνση της περιόδου των σχολικών εκδρομών, κατά τις 3 ημέρες τουλαχιστον, δηλαδή έως τις 21 Δεκεμβρίου, ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, μετά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις μετακινήσεις των μαθητών με πλοία από και προς τα ελληνικά νησιά εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών. 

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται κατά το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, όμως λόγω της επ αόριστον παράτασης της απεργίας της ΠΝΟ, τα σχολεία που δεν αναχώρησαν δε μπορούν να μετακινηθούν εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η ΥΑ λόγω διαθεσιμότητας των καραβιών και των ξενοδοχείων.

Διαβάστε την ανακοίνωση FedHATTA: "Αξιότιμε κύριε Υπουργέ / Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Όπως είναι γνωστό το θεσμικό πλαίσιο διοργάνωσης και πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διέπεται από την Υ.Α. 129287/Γ2/2011 (ΦΕΚ Β 2769/02.12.2001).

Σύμφωνα με το άρθρο 2 § 3, οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται «κατά το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου….» Όμως λόγω των τελευταίων γεγονότων με την επ αόριστον παράταση της απεργίας της ΠΝΟ (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας) πολλά σχολεία της Ελλάδας που είχαν προγραμματίσει εκδρομές στα νησιά και κυρίως στην Κρήτη αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα τόσο με τη μεταφορά τους όσο και με τον εγκλωβισμό μαθητών, μεσούσης της περιόδου των σχολικών εκδρομών.

Τα σχολεία που δεν αναχώρησαν για τους προορισμούς τους, λόγω της απεργίας, δεν μπορούν να μετακινηθούν εντός του χρονικού πλαισίου εκτέλεσης των εκδρομών που ορίζει η υπουργική απόφαση, δηλαδή έως τις 18/12, λόγω διαθεσιμότητας των καραβιών και των ξενοδοχείων.

Για το λόγω αυτό, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα των εκδρομών, εκτάκτως για κατ΄ελάχιστον 3 ημέρες (τουλάχιστον έως 21 Δεκεμβρίου) προκειμένου αφενός να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια οι οργανωμένες σχολικές εκδρομές, εφ’ ετέρου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί για την ολοκλήρωση των εκδρομών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες σχολικές εκδρομές και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία".

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων