O ΕΟΤ στηρίζει οπτικοακουστικές παραγωγές για τη διεθνή προβολή της Ελλάδα

25-07-25 | ΕΟΤ

Τα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Greece 365», παραγωγής του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, που έχει ως στόχο την ανάδειξη στο διεθνές κοινό του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας, την τοπικής ταυτότητας και των βιωματικών εμπειριών που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τη χώρα μας, ξεκινούν τον Σεπτέμβριο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Τα τέσσερα επεισόδια διαρθρώνονται στη βάση των αντίστοιχων εποχών του χρόνου, προβάλλοντας, κάθε φορά, επιμέρους περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα,

Η σειρά θα προβληθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω στοχευμένων συνεργασιών με διεθνή μέσα ενημέρωσης, πολιτιστικούς φορείς και τουριστικούς οργανισμούς.

Σειρά γαστρονομίας με την Μ. Λόη

Τέλος, ο ΕΟΤ υποστηρίζει το επικοινωνιακό πλάνο για την προβολή και προώθηση στις ΗΠΑ, μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Public Broadcasting Service (PBS), της σειράς γαστρονομίας 13 επεισοδίων «The Life of Loi» (3η περίοδος), με την Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη.

Στη φετινή σεζόν, η προβολή της οποίας ξεκίνησε από τις 15 Ιουλίου 2025, η Μ. Λόη δημιουργεί συνταγές σε ταράτσα της Πλάκας, με φόντο την Ακρόπολη, παροτρύνοντας τους θεατές να επισκεφθούν την Ελλάδα, και στα νότια προάστια της Αθήνας, με άπλετη θέα στον Σαρωνικό κόλπο.

Η δημοφιλία της εκπομπής και η αξιοπιστία του συγκεκριμένου δικτύου ροής στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να προσφέρουν σημαντική προβολή για την Ελλάδα και συγχρόνως να προαγάγουν την ελληνική γαστρονομία στη συγκεκριμένη αγορά.

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι