Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και μόδας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

06-06-23 | ΕΟΤ

Την 3η Thessaloniki Design Week, με κεντρική θεματική τις ποικίλες εκφάνσεις του design στον χώρο της γαστρονομίας, και η 32η Athens Fashion Week, η μακροβιότερη θεσμοθετημένη ελληνική διοργάνωση για τη μόδα, πραγματοποιούνται τις προσεχείς ημέρες υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πρόκειται για δύο διοργανώσεις με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας, που ενδυναμώνουν το τουριστικό «προφίλ» της χώρας και προωθούν διεθνώς τον γαστρονομικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας στις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις.

Κύριος χώρος της διοργάνωσης είναι η Προβλήτα 1 του λιμανιού, αλλά εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους της πόλης, δημόσιους ή ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή υπαίθριους, όπως μουσεία και πολιτιστικές υποδομές, στούντιο και δημιουργικά γραφεία, επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης και σε άλλα κομβικά σημεία του αστικού ιστού.

Σημειώνεται ότι από το 2021, η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας.

Φέτος, η εβδομάδα μόδας της Αθήνας θέτει στο επίκεντρο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της βιώσιμης μόδας, στηρίζοντας τo «Sustainable Fashion» («Βιώσιμη Μόδα»). Για τον λόγο αυτό θα συμμετέχουν σχεδιαστές μόδας που χρησιμοποιούν για τις δημιουργίες τους οικολογικά-ανακυκλώσιμα υλικά και θα πραγματοποιηθούν παράλληλα δρώμενα που θα εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ