ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα, Κέα και Σίφνο για αφιέρωμα στη Γαλλική τηλεόραση

06-06-23 | ΕΟΤ

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώνει η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γαλλίας στην Αθήνα, στην Κέα και στη Σίφνο στις 7-19 Ιουνίου 2023 με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου κ. Jean-Marc Gabriel Marie Chauvet, ο οποίος θα παρουσιάσει την Ελλάδα μέσω πολλαπλών ρεπορτάζ στην τηλεοπτική εκπομπή «Échappées Belles» που προβάλλεται στο κανάλι «France 5».

Ο δημόσιος γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός «France 5» είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στη Γαλλία και η εν λόγω εκπομπή καταγράφει 1.500.000 τηλεθεατές. Ο σταθμός διαθέτει όλο το περιεχόμενό του σε υπηρεσία replay, ενώ παράλληλα όλες οι εκπομπές είναι διαθέσιμες και στη διαδικτυακή πλατφόρμα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εκπομπή στον χρόνο που επιθυμεί, γεγονός που αυξάνει τον μέσο όρο τηλεθέασης της αρχικής αναμετάδοσης.

Η « Échappées Belles », η οποία αποτελεί μία από τις πλέον καταξιωμένες ταξιδιωτικές εκπομπές στη γαλλική τηλεόραση, προβάλλεται από το 2006 και απευθύνεται σε κοινό που αναζητά αυθεντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς συνδεδεμένους με αντίστοιχες εμπειρίες πολιτισμού, λαογραφίας, εθίμων, γεύσεων, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον και στη μοναδικότητα του εκάστοτε προορισμού. Σημειώνεται επίσης ότι έχει δυναμική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με 128.000 followers στο Instagram και 341.000 followers στο Facebook.

Προκειμένου να συγκεντρωθεί και να καταγραφεί όλο το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό για τη δημιουργία του αφιερωμένου επεισοδίου στην Ελλάδα διάρκειας 90’, τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, μία την παρούσα τον Ιούνιο και μία τον Σεπτέμβριο.

Στην πρώτη φάση των γυρισμάτων ο δημοσιογράφος θα εστιάσει στην Αθήνα προβάλλοντας στις υψηλού επιπέδου προτάσεις γαστρονομίας (οδηγός Michelin) που προσφέρει η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και στις τοπικές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μικρών, λιγότερο γνωστών νησιωτικών προορισμών.

Στη δεύτερη φάση του Σεπτεμβρίου, πρόκειται να μεταβεί στην Ελλάδα καταξιωμένη σεφ, η οποία θα παρουσιάσει αυθεντικές ελληνικές συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα και στην ιδιαίτερη εθιμοτυπική παράδοση κάθε περιοχής.

Επιπλέον στα ρεπορτάζ θα συμπεριλαμβάνονται επισκέψεις σε χώρους εστίασης καθώς και συνεντεύξεις με παραγωγούς με στόχο την προβολή βιολογικών τοπικών προϊόντων, προκειμένου να προβληθεί η αυθεντικότητα και ο τοπικός χαρακτήρας της ελληνικής γαστρονομίας.

Το εν λόγω αφιέρωμα θα προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Η συγκεκριμένη δράση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Ελλάδας στο γαλλικό κοινό. Μέσα από αυθεντικές εμπειρίες υψηλής ποιοτικής γαστρονομίας αλλά και παράδοσης, στοχεύει στην προσέλκυση ποιοτικότερου τουριστικού κοινού καθώς και στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού μέσα από «off the beaten track» εμπειρίες στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ