Τουρισμός: Συνεργασία ΕΟΤ-Safe Water Sports για την ασφάλεια σε 3.000 ελληνικές παραλίες

15-04-21 | ΕΟΤ

Ενόψει της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 11 Μαΐου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός  Safe Water Sports, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU) για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων κατά τις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής και αθλητισμού.

Η συμφωνία συνεργασίας ΕΟΤ και Safe Water Sports περιλαμβάνει:

Ο ΕΟΤ συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής, που θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στη χώρα με ακτογραμμή 13.676 χλμ, και αναγνωρίζει ως πρωταρχικής σημασίας για την ευημερία της, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας γύρω από αυτόν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε σχετικά:

“Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για την προβολή της χώρας μας από τον ΕΟΤ. Η Ελλάδα έχει όλα τα πλεονεκτήματα να πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την θεματική μορφή τουρισμού, θέτοντας όμως σε προτεραιότητα την ασφάλεια. Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το Safe Water Sports, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ,  είναι ένα σημαντικό βήμα για να προωθήσουμε από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα αναδεικνύουν την χώρα μας ως κορυφαίο αλλά παράλληλα και ασφαλή προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Είναι μία εθνική προσπάθεια στην οποία όλοι έχουμε χρέος να συμβάλλουμε.”  

O Πρόεδρος και ιδρυτής του Safe Water Sports, κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης δήλωσε: «Με την σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΟΤ, ενώνουμε και επισήμως τις δυνάμεις μας, ώστε να κάνουμε την χώρα μας όχι μόνο έναν από τους πιο ωραίους προορισμούς στον κόσμο, αλλά και έναν από τους πιο ασφαλείς σε θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.»


 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια