ΕΟΤ: Oι 9 στρατηγικοί στόχοι για το 2020

23-12-19 | ΕΟΤ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ ενέκρινε τους 9 στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού για το 2020.

Οι στρατηγικοί στόχοι του ΕΟΤ έχουν ως εξής:

1.Η προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού, εγχώρια και διεθνώς.

2. Η πιστή τήρηση και εφαρμογή της εθνικής τουριστικής στρατηγικής του εποπτεύοντος Υπουργείου για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

3. Ο σχεδιασμός προγραμμάτων στρατηγικής επικοινωνίας και δράσεων και η υλοποίησή τους σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια μάρκετινγκ ανά τουριστικό προϊόν, γεωγραφική περιοχή και αγορά - στόχο, τα οποία έχουν εκπονηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του εποπτεύοντος Υπουργείου με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της χώρας διεθνώς.

4. Ο συντονισμός των ενεργειών των υπηρεσιών του Οργανισμού καθώς και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η μέριμνα για την εκπαίδευσή του, με απώτερο σκοπό την επίτευξη της αποστολής του.

5. Η παρακολούθηση και τήρηση της εφαρμογής των νομοθετικών μέτρων και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και η υποβολή σχετικών προτάσεων για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής και αποδοτικής λειτουργίας του, καθώς και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, όπου αυτό απαιτείται.

6. Η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ετήσιου προϋπολογισμού εντός του πλαισίου του δημοσιονομικού προγράμματος καθώς και των κατευθύνσεων και οδηγιών του εποπτεύοντος Υπουργείου.

7. Η παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση των τάσεων και εξελίξεων στη διεθνή τουριστική αγορά και ειδικότερα σε αγορές – στόχους και η υλοποίηση ετήσιων προγραμμάτων προβολής και προώθησης για τη διατήρηση και ενίσχυση της θέσης της χώρας διεθνώς.

8. Η παροχή τεχνογνωσίας, η ενημέρωση και ο συντονισμός των Περιφερειών της χώρας για τη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας και προβολής του εθνικού τουριστικού προϊόντος εγχώρια και διεθνώς.

9. Η υποστήριξη πρωτοβουλιών και η ανάπτυξη συνεργειών με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ