O ΕΟΤ σε εκδηλώσεις προβολής στην Ιταλία και το Λουξεμβούργο

07-12-19 | ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ αποφάσισε την υλοποίηση δράσεων για τουριστική προώθηση στην Ιταλία και το Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Τορίνο και στο Μιλάνο από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Διοίκηση του Οργανισμού στις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) εκδήλωση-workshop με τίτλο «Η Ελλάδα συναντάει το Τορίνο» (Τορίνο 11/12/19) και

2) εκδήλωση-workshop MICE (Μιλάνο 12/12/19), Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., Τour Operators και των σπουδαιότερων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης, για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Εξάλλου, ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει σε Β2Β workshop που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 11 Δεκεμβρίου   αποκλειστικά για την προβολή της Ελλάδας, με την συμμετοχή 50 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της τουριστικής αγοράς του Λουξεμβούργου

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση, ως επιλογή, στην κατηγορία καλοκαιρινών διακοπών με αεροπλάνο για τους επισκέπτες από το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για στρατηγική επικοινωνία της χώρας μας στην αγορά του Λουξεμβούργου, που αν και είναι μεν μικρή ως προς τους αριθμούς και τις αφίξεις, είναι ιδιαίτερα δυναμική όσον αφορά στην αγοραστική δύναμη, με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Ειδικότερα, έχει από τα υψηλότερα ΑΕΠ στον κόσμο (98.470 ευρώ), με κατά κεφαλήν δαπάνη στα ταξίδια περί τα 2.800 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα αντίστοιχα ποσά που δαπανώνται σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη προέλευση Ευρωπαίου τουρίστα. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο