Ο ΕΟΤ σε Διεθνές Συνέδριο για την Ολυμπιακή κληρονομιά στο Σότσι

12-11-19 | ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ολυμπιακή κληρονομιά και mega-events: οικονομικές, οικολογικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις στους προορισμούς», που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Σότσι, στις 14 και 15 Νοεμβρίου.

Ο σκοπός της διάσκεψης είναι να αναπτύξει τις προσεγγίσεις της σωστής χρήσης της Ολυμπιακής Κληρονομιάς και την κληρονομιά τέλεσης μεγάλων γεγονότων. Οι οικονομικές , οικολογικές , κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις φιλοξενίας των προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Στο συνέδριο θα εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των mega-events στον προορισμό, η ανταγωνιστικότητα, η οικονομική, οικολογική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και η ανακάλυψη πιο αποτελεσματικών προσεγγίσεων για την ορθολογική χρήση των κληρονομιών mega-events, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου έχουν καλέσει εθνικούς και διεθνείς ερευνητές και τ ενδιαφερόμενους, πολιτικούς , υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, του πολιτισμού του εθελοντισμού, της οικολογίας, κ.α. και επιχειρηματίες προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία της αποτελεσματικής χρήσης της κληρονομιάς megaevents, και να συζητήσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτά τα θέματα για τη φιλοξενία προορισμών και Χωρών.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός