ΕΟΤ: Εγκρίθηκε η καταγγελία της συμφωνίας συνδιαφήμισης ύψους 1,4 εκατ. με τον Thomas Cook

31-10-19 | ΕΟΤ

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η καταγγελία της συμφωνίας συνδιαφήμισης – συμπαραγωγής του Οργανισμού με τον THOMAS COOK για το έτος 2019.

Την σχετική καταγγελία έκανε έγκαιρα με την ανακοίνωση της πτώχευσης του Οργανισμού ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΟΤ και ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Το ποσό που είχε δεσμευθεί έφθανε στο ύψος του 1,45 εκατ. ευρώ.

Η καταγγελία της σύμβασης έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου από τον γενικό γραμματέα με έγγραφο του το οποίο ανέφερε ότι στηρίζεται στα παρακάτω άρθρα που περιλαμβάνονταν στη σχετική συμφωνία:

-Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ 1 της ως άνω σύμβασης προβλέπεται ότι "η αναθέτουσα αρχή μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία απροθέσμως και αζημίως για σπουδαίο λόγο, όπως ορίζεται στο άρθρο 17, ο οποίος δύναται να αφορά το συνδιαφημιστή - συμπαραγωγό, την αναθέτουσα αρχή ή και κάθε σχετική περίσταση, εξαιτίας της οποίας δεν δύναται να αξιωθεί κατά την καλή πίστη η συνέχιση της λειτουργίας της συμφωνίας μέχρι το πέρας της διάρκειάς της."

-Σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 3, "η συμφωνία λύεται αυτοδικαίως και πριν την πάροδο της χρονικής της διάρκειας σε περίπτωση κατά την οποία ο συνδιαφημιστής - συμπαραγωγός τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση ή εκκαθάριση, λυθεί ή ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ή γίνουν πράξεις αναγκαστικής εκτελέσεως σε βάρος του στο σύνολο ή σε σημαντικό μέρος των περιουσιακών του στοιχείων."

-Στο δε άρθρο 17, παράγραφος 2, περίπτωση β, ορίζεται ότι "η παρούσα συμφωνία δύναται να λυθεί άμεσα και χωρίς δικαστική παρέμβαση στις ακόλουθες περιπτώσεις (...) β) από κάθε συμβαλλόμενο σε περίπτωση που το αντισυμβαλλόμενο μέρος περιέλθει σε οριστική ή προσωρινή αδυναμία πληρωμών ή κηρυχθεί σε πτώχευση."

-Τέλος, κατ’ αρθ 15 παρ 2 « τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται από την περιέλευση στο συνδιαφημιστή-συμπαραγωγό της εκ μέρους της αναθέτουσας Αρχής έγγραφης δήλωσης καταγγελίας. Η περιέλευση της δήλωσης στον ανάδοχο αποδεικνύεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.».

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων