Προσλήψεις επιτόπιου προσωπικού σε γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ

13-11-18 | ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ ενέκρινε την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη 5 υπαλλήλων, ως επιτόπιο προσωπικό, στις Υπηρεσίες ΕΟΤ Εξωτερικού Τουρκίας (1 υπάλληλος), Σκανδιναβίας (2 υπάλληλοι) και Πολωνίας (2 υπάλληλοι) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι 2 ετών και κατά μέγιστον ετήσια συνολική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ περίπου 130.000 ευρώ.

Στο Γραφείο του ΕΟΤ στην Τουρκία υπηρετεί, σήμερα, μόνο η Προϊστάμενη και δεν διαθέτει επιτόπιο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, δεδομένων των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της τουριστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, της ανάπτυξης ισχυρού ανταγωνισμού καθώς επίσης και των αλλαγών στον τρόπο προώθησης τουριστικών προορισμών και υλοποίησης προωθητικών δράσεων (μέσω διαδικτύου, social media κλπ), έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης ενός επιτόπιου υπαλλήλου για την κάλυψη των αναγκών του Γραφείου.

Στο Γραφείο του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία υπηρετούν, σήμερα, ο Προϊστάμενος και δύο επιτόπιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση των αγορών και την προβολή της Ελλάδας στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία, καθώς και στις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία).

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ. οι προαναφερόμενοι επιτόπιοι υπάλληλοι γνωρίζουν την Σουηδική γλώσσα, έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να απαντούν σε τυχόν τηλεφωνικά αιτήματα για απλές πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα. Ωστόσο, σημειώνει ο ΕΟΤ δεν έχουν το άριστο επίπεδο που απαιτείται για την επίσημη γραπτή ή προφορική επικοινωνία με δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς τουρισμού καθώς και για την μετάφραση κειμένων (από Ελληνικά σε Σουηδικά ή από Αγγλικά σε Σουηδικά) για την υλοποίηση δράσεων προβολής όπως η σύνταξη δελτίων τύπου (Press Release), Newsletters, αναρτήσεις σε Social Media, δημιουργία κειμένων (content writing) για τις ανάγκες διαφήμισης Online μέσω εξειδικευμένων άρθρων μας σε ιστοσελίδες τουριστικών Περιοδικών ή άλλων μέσων (landing pages) κ.λ.π.

Γενικότερα, προσθέτει ο ΕΟΤ  η επικοινωνία (προφορική και γραπτή) με τους επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και δημοσιογράφους γίνεται κυρίως στην αγγλική γλώσσα, ωστόσο η δυνατότητα επικοινωνίας σε άριστο επίπεδο στην τοπική γλώσσα θεωρείται απαραίτητη.

Στο νεοσύστατο Γραφείο ΕΟΤ Πολωνίας, υπηρετεί μόνο η Προϊστάμενη και δεν διαθέτει επιτόπιο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, επειδή το εν λόγω Γραφείο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν ένα έτος και είναι υπεύθυνο για τρεις νεοεισερχόμενες στο ελληνικό τουριστικό προϊόν αγορές – χώρες, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης πρόσληψης 2 επιτόπιων υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 ετών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται