Η Ελλάδα προωθεί τον χειμερινό τουρισμό στη WTM

22-10-18 | ΕΟΤ

Την προώθηση του city break σε συνδυασμό με χειμερινό τουρισμό, και ιδιαίτερα το σκι, θα επιδιώξει η Ελλάδα στην εφετινή διεθνή τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου, στην οποία ο ΕΟΤ σπονσοράρει, για άλλη μια φορά, το Κέντρο Τύπου.

Όλοι ξεχνούν οτι η ελληνική ενδοχώρα αποτελεί μια από τις πιο ορεινές περιοχές στην Ευρώπη και διαθέτει 19 σκι resort, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται κοντά στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, τόνισε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, κ. Έμυ Αναγνωστοπούλου.

Το μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της χώρας, η Αράχωβα, κοντά στους Δελφούς, διαθέτει πάνω από 20 πίστες σκι.

Όπως η Μύκονος προσελκύει την ποιοτική αγορά το καλοκαίρι, έτσι και η Αράχωβα μπορεί να αποτελέσει τη χειμερινή Μύκονο, δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Αθήνα για city break, να δαπανήσει 2 ή 3 ημέρες για σκι στον Παρνασσό και να απολαύσει την εκπληκτική γαστρονομία της περιοχής, είπε.

Επιπλέον, η διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων σημαίνει οτι η Ελλάδα διευρύνει τον τουρισμό της τους μήνες στις αρχές και το τέλος του καλοκαιριού, με ένα νέο εύρος δραστηριοτήτων περιπέτειας.

Πολλοί ελληνικοί προορισμοί, όπως η Άνδρος και η Τήνος, εκμεταλλεύονται το ορεινό τους ανάγλυφο προκειμένου να αναπτύξουν και να προβάλλουν περαιτέρω τις περιπατητικές διαδρομές τους, προσελκύοντας επισκέπτες και πέρα της υψηλής σεζόν.

Η αυξημένη διαθεσιμότητα θέσεων σημαίνει οτι η Ελλάδα δεν είναι απλώς καλοκαιρινός προορισμός, αλλά ελκυστική ακόμη και την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, επισήμανε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Στο Ην. Βασίλειο καταγράφεται αύξηση 10,4% των αφίξεων μέχρι σήμερα για το 2018 και 10% αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019, είπε.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ